Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2017 07:51 - Тяхната мама е... баскетболистка, како Пенке - 24
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1178 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 08.07.2017 08:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В миналото писмо до теб, како Пенке, “се разходих по пазарната улица” на сегашния БЛОГ.БГ с отчетливата мисъл да те запозная предимно със сергиите над които има надпис “Нови леви баници”. Да си купим от тях, да ги опитаме и да се убедим, че тези баници не стават за ядене. Нищо че, а може би тъкмо поради това, техните собственици и продавачи проявяват настойчивост в предлагането им, стигаща до открита агресия. Днес надграждам, както е модерно да се казва. Разсъждавам върху опасността лошите навици на блоговите “леви баничари” да се разпространяват върху други “пазари” в града ни, в родината ни и да се прехвърлят в крайна сметка върху душите на честните хора. Които без никакво съмнение съществуват и трябва да се опазват, за да останат такива. И тъкмо защото съм убеден, че тези лоши навици са вредни не само сами по себе си, а и от глобална човешка гледна точка, наричам този постинг “Тяхната мама е... баскетболистка”. Малко грубо, но... но достатъчно толерантно и добронамерено.

Нито аз, нито ти, како Пенке, се съмняваме, че нашите “леви баничари” си заслужават прозвището. Отдавна ги познаваме – тях, родителите им и техните родители. Колко години ТЕЗИ задължаваха целия народ да ядем от техните баници, докато ни писна от вкуса им и казахме – казваме? ще кажем?, че и на всичкото отгоре с решаващото въздействие на външния свят за съжаление! - “А, стига бе, яжте си ги вие баниците!”. И точно тук се появява първият въпрос на баничарите, който би следвало да изпиша с bold-букви: Като имаш отговора, защо занимаваш публиката с въпроса?

Отговарям: Аз пиша, ти четеш, не толкова за себе си, колкото за да, ха дано “Думам ти, дъще, сещай се, снахо”. По “улицата БЛОГ.БГ” се разхождат не само постоянните обитатели като нас, но има и случайно попаднали, “минаващи оттук” читатели. Те дори са повече като бройка. Ако искаме нашата улица да “хваща око”, трябва да я поддържаме чиста. Пъстра, но чиста. Трябва да премитаме отвреме навреме тарикатите, дето пробутват кофти баници. А че са тарикати – какво по-голямо доказателство от това, че пишат анонимно в блога. Предлагат баниците си, ама без етикет кой е производителят им! Като са много ербап, като са уверени, че трябва да им ги купуваме, защо не се подпишат, а?! И аз, и ти знаем защо. Но трябва да го напишем черно на бяло и ясно за другите.

Може би точно сега е мястото и времето да добавим за онези други блогъри в БЛОГ.БГ – които образно казано имат собствени магазинчета на нашата улица и честно продават в тях своята надписана надлежно стока – че не е начинът да избягат от тарикатите, напускайки блога в знак на протест или от отегчение, или от примирение, или надявайки се друг да премете. Няма да стане така! ТЕЗИ не са такива хора, които разбират от нормална дума. Завладяли една територия, ТЕ ще търсят нови и бъдете сигурни, че ще ви намерят пак. Тарикатите живеят, защото има наивници, които им вярват. Или ги подценяват. Което на практика е едно и също. Защото, за съжаление, част от публиката, наричана най-общо “български народ”, се интересува от бъдещето си само “до довечера”. Пък после се чуди защо другите народи били по-щастливи, по-паралии казано по-точно. И търси причината ТАМ, а не ТУК! Е, няма да стане така!

Кой съм аз, че да го казвам ли? Имам въпрос: Кои сте вие, че да ме питате? - В смисъла защо си криете имената. Претендирате да представлявате глобалното бъдеще на България, а се подписвате Змей Горянин, Нема Такова Животно, Лаврентий Берия, Феликс Едмундович, Панчо Тантров, Blackpredator, Legna, Johny Ramone, Budha Budha, Alex Alex … и т.н., и т.н. Обикновени страхливци и обикновени тарикати: “Дайте да дадете! Ние от Щаба ви подкрепяме!” –

Имената ви, комунисти! Имената ви!

А защо “комунисти” ли? Ами защото ВСИЧКИ пишете в червено, във върло червено, “по-червено от знамето на Първа Конна Армия”. Бъдещето на България било във връщането на БКП-времената, било на всяка цена в съюз със съветска Русия или в краен случай (при националистите) независима, но православна държава пак в този съюз, само и само да не сме в семейството на европейските народи, Дори синьото ви, “реформаторското синьо”, както го наричате, се противопоставя върло само на ГЕРБ и Бойко Борисов, дори ако трябва цената да се нарича Румен Радев, например. Е, и? Светът отдавна вече не е комунистически.

В кръга на опростяването на нещата да се пошегувам с въпроса “Защо всички бягат към Европа, САЩ и Канада, където във всеки момент могат да те застрелят, обезчестят, ритнат, наплюят..., а никой не бяга към Русия, Северна Корея, Венецуела, където тези факти ги няма и след полагане на Труда вечерята, здравеопазването, образованието, спокойните старини... не са проблем? Наистина – защо всички бягат от “хубавия социализъм”, за да се надянат на “лошия капитализъм”? Ужасно неудобен въпрос, нали. Защото отговорът е еднозначен – Комунизмът като система на управление на обществото е погрешното световно решение. Човекът не е комунално създание, а уникално индивидуално същество. Обществата, в които право има само Вождът и Партията на Неговата комуна, са обречени на пепел и забрава. Ето защо, освен че сте анонимни копелета, сте на изчезване, както имам удоволствието да напиша отново. За пореден път!

Кака Пенка знае. Такива “папараци” като мене има много. Правим моментни снимки на тези, дето търсят под вола теле, довчера буквално умрели соц. пилета и живнали малко днес покрай Путин, пускаме им “твоето магаре”, како Пенке, и се кефим на тяхната злобна немощ да минават за други. Кефим ли? – през мъка! Защото не можем, както правят те за нас, да махнем просто с ръка и да кажем “Тия не са българи”.

Нещастници! Ето няколко такива – докато ми свърши листа, како Пенке. Не съм ги подреждал. Ако забележиш известно предпочитание към “реформаторските блогъри”, права ще бъдеш. Не е случайно – комунистите “се променят”, завладяват други пазари и търсят пресни наивници, на които да продават “новите си леви баници”. Боже, Боже... Кой нормален човек ще тръгне подир тяхната простотия да се бие за шизофренични им мечти?

====================================

4ervenaarmia (В профила му пише само Име: Червена армия)

- 7.07.2017 - Поздрави на агент 006 - Крилатия дракон от драконите. Армагедон бе спечелен от нашите. Мъртвите глави възкръснаха. Сбъдна се.

Ха, честита победа над живкогандицигансконацима. Камбана удари за тях. А ти успя. Ти успя Крилати драконе. Поздравяват те Великите дракони. Поздрави от подмладената жената на майка ти - Светлата от Русия. Поздравявате и Лукашенко от Беларус. Поздрави от възкръсналият Ким Ир Сен от КНДР и от император Акихито от Япония, Старите ти бойни другари от Втората световна и корейската война. Поздрави от Путин от Русия. Поздрави от колегите ти физици възкръсналите Айнщайн и Опенхаймер от Израел. Поздрави за научните ти успехи и открития. Поздравявате жена ти Дъждовната и нейните ваши момичета. Поздрави и от нашето 6то. Поздравявате и възкръсналите Фидел Кастро и Ернесто Че Гевара от Куба, а и възкръсналият Мао Дзе Дун от Китай, поздравява те и подмладената ти майка. 8 дракони са готови и са с теб. Честита победа и честити успехи. Поздрави на агент 006 - Крилатия дракон от драконите. Прорчеството се збъдна. Звяра, животното живков и Индира, ама не Индра греъмовержеца, са победени. Великата им армада е унищожена. Мъртвите глави възкръснаха. Армагедон бе спечелен от нашите

- А следващата също така вопиюща простотия:

Третата световна война започна през пролетта на 2003г и завърши на 28.06.2017г с пълното унищожение на НЛО на Живкови и Ганди. Живкови искаха да погубят и Крилатия дракон, защото му завиждат, че е е умен и може да спаси България, да върне комунизма, да превърне България в космическа сила и то Велика сила. От завист се пукат и искат да го затрият. За това през агентите на Живкови на земята, които още управляват с оцелелите структури на неговото ДС, семейството на Живкови - Владко, Евгения, Тодор Славков, децата им и мутрата им Бойко, те преследват Крилатия дракон и го мачкат, искат всякак си да го затрият. Те и ни направиха циганска държава и ни предават на циганите, заради предателската си договорка с циганина индиец Ганди. Те са предатели и народни врагове, заслужават само смърт. Те са зло което трябва да бъде изкоренено. Ганди и Живков са нацисти и фашисти от най долен и гаден тип, Смърт на такива врагове.

е цитат от друг постинг на същата 4ervenaarmia “Третата световна космическа война приключи с пълното унищожение на НЛО на Живков и Ганди от драконите. Честита победа. Поздрави от братята ни евреите и Айнщайн”. Само 3,5 часа го разделят от преждецитирания.

====================================

koshava (В профила му пише само Име: Охо Бохо)

7.07.2017 Анексирането на България. Вашингтонският консенсус ни бе натресен, без да знаем, какво ни чака. В момента Китай, Русия, Индия, Иран, Пакистан и сие, променят и преместват глобалния полюс на изток. Доста от съюзниците на Америка вече не слушат бившия си шеф,но не и България. Ние слушкаме "Началника". За България въпросът бе поставен кога, а не дали и защо да влизаме в НАТО и Европейския съюз и благодарение на плеяда безроднички и безродници, комсомолски атлантици, платихме доста по-солена цена, дори от това, което ни поискаха. САЩ се самообяви за победител в Студената война, а ние се оказахме територията, която трябваше да усвоят с население, което е излишно. ЕС бе естествената географска възможност за най-бързо изпълнение на пъкления план.И ни спретнаха „вашингтонския консенсус" с псевдо изборната демокрация при,която имаш избор между престъпници и по-големи престъпници и спешното ни вкараха, без Референдум в смъртоносната им рамка НАТО и ЕС, независимо че не отговаряхме на минималните им критериите за интеграция. Бяхме анексирани. По спешност.

А,България беше доста по-суверенна държава!Имахме армия. Никой не си и помисляше да се "шегува" с България. Унищожаването на най-модерните ни оръжия беше абсолютно условие да ни приемат в НАТО. Сега банда истерични атлантици и земеделец бивш министър,поставиха под въпрос и съществуването на МиГ 29,със съмнителен ремонт на двигателите им. Правосъдието едва ли ще си свърши работата. Реално ни управляват шепа комисари и над 20 хиляди високо платени чиновници и никой не знае на кого и за какво служат. Европейският съюз се превръща пред очите ни в тресавище за  демокрацията”

Колко са откровени, нали, тези “по-червени от знамето на Първа Конна” ОхоБоховци. Само че кой нормален съвременен човек ще тръгне подир тяхната простотия да се бие за шизофреничните им блянове? Колко хубаво било с Варшавския договор и СИВ и дайте да ги възстановим. Мечти... Що не си видят пишките колко са клюмнали вече, пък искат младия Свят да опрашват. И гащите им се свличат, щото няма какво да ги държи, а пари да си купят поне колан за тях нямат. И се случва неизбежното. Голям смях пада сред младежите. (Говоря образно.)

====================================

bojinkata (Име: Генчо Божилов, Възраст: 67, Град: Пловдив, Професия: свободна, Интереси: всякакви)

Интереси всякакви! – само за един ден 4.07.2017: “Потресаващо гербаджийско саниране. Вятъра срути топлоизолацията на цял жилищен блок”, “Украйна – държавен бандитизъм! И тероризъм!”, “Зъболекарка и дъщеря й пребити с колове и бухалки, властта наложи информационно затъмнение”.

Чакам го да се обади този “баничар”. За да покажа документално, че ТЕЗИ му интереси са били същите и през 2015-та година. Съвсем примерно.

====================================

zaprehoda (Име: Евгений Тодоров, Възраст: 67, Град: Пловдив, Професия: Журналист, Интереси: Телевизия, Политика)

25.06.2017 – “КАК ДА РАЗДЕЛИМ БЪЛГАРИЯ? Корнелия Нинова се е хванала за Бузлуджа - като дете за полата на майка си. Последно я иска само за 10 години. След това - я камилата, я камиларя. Волен Сидеров - по примера на Корнелия, е решил да си поиска на свой ред любимия си връх Мусала. Влезе ли във владение и тутакси му сменял името. Като се разчуло за двата върху, от ВМРО решили да си поискат Пирина топтан. С околностите. Ясно защо. От НФСБ обаче решили, че не щат връх. Стигал им Слънчев бряг. То вече си е тяхна територия, остава само да се оформи.Тогава Марешки се усетил, че може да остана валат при раздаването, обадил се, където трябва, и казал, че иска за партията Златни пясъци. С прилежащия град. Само от ГЕРБ не се сетили какво да поискат. На Изпълнително бюро мислили-мислили, пък решила: "На нас каквото остане..."

Ще кажете “Хумор, ирония, шегува се човекът. С всички “маскари”.” Е, не с всички – няма го ДПС. Шегувам се. Затова дайте да проверим някои други писания “за прехода”. Например на 1.07.2017 той е написал – СЛЕД УЖАСА В АСЕНОВГРАД - КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ В БЪЛГАРИЯ?

Случващото се в Асеновград за пореден път доказва, че трябва законово преустройство в държавата – ако щете и конституционно. Има истини, които са толкова очевидни, че не се забелязват от обикновения свят или най-малкото не се разпознават. Всяко животно се съвкупява със себеподобни  - синигер със синигери, чинка с чинки, щъркел с щъркели, полска мишка с полски мишки, домашна мишка с домашни мишки, вълк с вълчици и т.н. В природата няма да намерим нито една лисица, която по вътрешни убеждения да проявява хуманност към гъските например. Също както няма котка, изпитваща дружески чувства към мишките. Или лъв към зайците.Не е ли крайно време да узаконим очевидното? Да станем държава на лъвовете, а не да се държим като зайци. Вероятно ще се наложи след тези мерки да напуснем ЕС, което е добре. Да го направим преди да ни наложат педераските бракове. Тогава ще можем свободно да се занимаем и с турците, евреите, католиците и т.н. България за българите!

Да-а-а. Баш там го сърби запреходния журналист – Да “напуснем ЕС, което е добре, защото тогава ще можем свободно да се занимаем с педерасите, циганите, турците, евреите и католиците.” И свободно да поканим тук нашите братя съветските братя.

====================================

idealist (Име: Alex Alex, Възраст: 59)

09.10.2016 – Вие луди ли сте, бре?! Щели да предлагат на кметовете на обезлюдени и обезлюдяващи общини да заселват там трайно имигранти. За целта щели да се раздават европейски и държавни пари на калпак. Може ли да са толкова малоумни днешните ни управници?!

21.12.2016 – Гротеската "мандат на реформаторите" приключи с отказ на Плевнелиев да изпълни конституционното си задължение. Лично аз съжалявам, че няма да имаме кабинет „Борисов-3“ с този мандат. Редно беше Б. Борисов да си доизконсумира даденото му преди две години доверие да е първа политическа сила. Редно беше – в името на същата тази „стаЛбилност“/правописът е на Цв.Цветанов/, с чиято загуба толкова усърдно ни плашиха месеци наред.

====================================

gikotev (Име: Georgi Kotev, Възраст: 52, Професия: Реакторен физик, Интереси: Разследване на престъпления в ядрената енергетика)

19.06.2017 - “Менискус за милиарди” - Преди точно 12 дни, в “Мутра храни шарани с тиквени семки” ви показах видеото, в което мутрата премиер бодро обещаваше през седмицата да инспектира старото желязо, складирано на площадката на АЕЦ "Белене", което уж ставало за  ДВА ядрени реактора. След това той потроши десетки хиляди лева от джобовете на матряла, за да развява дебелият си задник по Франция, Германия и Турция. И когато дойде момента да изпълни обещанието си и да зарадва матряла, че да реакторите са ДВА и, да те са толкова нови и толкова добри, колкото Русия никога и за никого не е правила до сега ... изведнъж ... но вие вече знаете? Менискуса пак го подведе ... Сега не е ясно, кога мутрата ще посети Белене? А и на територията няма нито един "журналист", който да го пита? Мъка! Мъкааааа....! Сега ще го лекуват, пак с пари на матряла, защото мутрата не е произвела през живота си нищо, което да струва поне ДВЕ стотинки. А докато го лекуват с парите на матряла пак същият матрял ще плаща милиони на Росатом, за да гарантира правилното съхранение на старото желязо, на площадката на АЕЦ "Белене". Спасението на матряла си е дело на самия матрял. Но матряла предпочита да го играе обидчив, но не и да си признае, че е роб и да се изправи срещу робовладелците си. Нали така, матрял? Ами тогава плащай и за старото желязо и за менискуса му и за ... каквото, колкото и когато ти поискат. И да не си посмял да мрънкаш!

Да-а-а... - “Да си разходи дебелия задник до Франция, Германия и Турция с народни пари, защото мутрата не е произвела през живота си нищо, което да струва поне ДВЕ стотинки.” На същото място го сърби реакторния физик като предния заприходен. И е толкова принципен, че не допуска коментарни възражения и въпроси в блога си от матрял, който не е “ядрен като него”. В случая визирам моите коментари, които учтиво му изпращам. И той не допуска, но си позволява да ги коментира. Колко е “принципен”, нали? Ако и ядрената му енергетика е такава... А че е такава, се подписвам...

====================================

ivanbaichev1878 (Име: Иван Байчев, Възраст: 34, Град: Велико Търново, Професия: Хайдутин, Интереси: Борба срещу убийците на Родината)

4.07.2017 – На Родината ни и остава не повече от 5г. ВИЕ Българи ВИЕ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ДНЕС РОДИНАТА УМИРА. ВИЕ които отивате на кафе в МОЛА, ВИЕ които довечера ще "танцувате" в чалготеките , ВИЕ които чакате с нетърпение поредния "ТУРСКИ СЕРИАЛ", ВИЕ които всеки ден си казвате МАЙНАТА ИМ и ВИЕ които преследвайки МАТЕРИАЛНОТО , подкрепяхте ГРОБокопачите на РОДИНАТА ни за лична полза и пари ! ВИЕ ВСИЧКИ не ЧУВАТЕ ли ТРАУРНИЯ МАРШ ? Не ВИЖДАТЕ ли КОВЧЕЖНИЦИТЕ задаващи се от завоя как с ИСЛЯМСКИ РИТМИ и ЮДЕЙСКИ ТАКТ, влачат МАЙЧИЦА БЪЛГАРИЯ към ГРОБА ИЗКОПАН от всички партии ПРЕДАТЕЛИ, ПОГРЕБАЛИ РОДИНАТА , ДЕЦАТА НИ без капка свян. През тази "наша" ДЕМОНкрация , сториме това което Османския ЮдейскоТурски крак за ПЕТ ВЕКА не успя. Вие почти погребахме Родината ни свята... Почти защото все още има ЖИВИ БУДНИ БЪЛГАРИ готови да УБИВАТ без капка СТРАХ и СВЯН всеки тукашен ПРЕДАТЕЛ работещ , подкрепящ и погребващ Родината едничка под зоркото око на САЩ - ТУРЦИЯ , ЕС - ИЗРАЕЛ и техните ВЛАДЕТЕЛИ БАНКЕРСКИ жадуващи СМЪРТА. М. Днес пътищата пред нас и Родината ни са точно два , посочени от БОТЕВАТА ЧЕТА , посочени от ДЯКОНА на СВОБОДАТА, най-чистите БЪЛГАРСКИ ВОДАЧИ , гледащи ни отгоре и плачещи редом с нас. С В О Б О Д А ! Или позор и СМЪРТ. ИЗБОРА Е САМО ТОЗИ. АЗ ЛИЧНО ОТДАВНА НАПРАВИХ СВОЯ ИЗБОР. С нами Бог.”

С нами бог?! След 10 дни, г-н Цацаров, чета от същия:

4.07.2017 – “Цветан Цветанов - ЩЕ ИНТЕГРИРАМЕ ВСИЧКИ "бежанци" В ЕВРОПА !!! ЕЙ КУРВО ГЕРБерско-ТУРСКА, ИНТЕГРИРАЙ В ЗАДНИЦИТЕ НА ТРИТЕ СИ МАЛКИ КУРВИ ПО ДВА ЧЕРНИ РЯЗАНИ КУРОВЕ А АЗ БАРНА ЛИ ТЕ КОПЕЛЕ БЕЗРОДНО В ЧЕРЕПА ТИ ЩЕ ИНТЕГРИРАМ ОЛОВЕН МЕДАЛ. А ВИЕ БЪЛГАРИ РАЗБРАХТЕ ЛИ ВЕЧЕ, ЧЕ ГЕРБ значи ГРОБ И Е НАЛОЖИТЕЛНО ОЩЕ ДНЕС ДА СЕ ЛИКВИДИРА ФИЗИЧЕСКИ ВСЕКИ ГЕРБер ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ МАЙЧИЦА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕМ НИЕ И НАШИТЕ ДЕЧИЦА И УТРЕ.

“С нами бог”!? – Това е лозунга на телевизия ALFA! По която всяка събота сутрин се разпява един поп, поразително напомнящ ММА боец. Това е най-малкото, което мога да напиша за телевизията на ПП Атака.

====================================

И още много други нови модерни леви комунаци казаха подобни неща. Всички тях, како Пенке, поздравявам с един постинг на блогъра zlika. Ако го търсиш в блога, няма да го намериш. Изтри се саморъчно в началото на тази 2017-та година. Жалко! Беше избрал за свое мото “Блогът на сутрешната ерекция”. Забавно! На годините на theeconomist-a беше, същите теми *беше и по същия начин в блога си пазеше само последния по време постинг. Но аз, както се казва “съм си таковал фамилията”, и го имам в архива:

6.02.2016 – “Пенсионни* уйни. Доколкото сым запознат, другари, пенсионната система е договореност между дыржавата (каквото и да означава това) и другарите, населяващи я за следното: Другаря работническа класа блыска като говедо 40 (постоянно увеличаваща се цифра) години и плаща някаква хикс на квадрат цифра на дыржавата. Дыржавата, от своя страна се задылжава да плаща корен квадратен от хикс цифра на другаря пенсионер в продылжението на времето от както быде (ако быде) целунат от сыдбата да достигне една постоянно увеличаваща се вызраст, до момента, в който другаря пукне. Ако питаме икономисти, политолози, социални анализатори и не знам си какви още анални лизатори и тем подобни си помияри и смукачи на елюминатни буйове, те ще извадят от големите си умни глави червен молив и син молив. С всеки от тях ще начертаят по един диагонал и кыдето се пресекат, ще сложат точка и ще кажат "ето тук се пресича на майка ни шутката и вашата шапка с пари за пенсия". Отплеснах се... Измеждувпрочем всичко, което исках е да ви попитам: А вие, другари, плащате ли от заработените ви пари за пенсионното ви осигуряване на дыржава, която няма да сыществува в момента на пенсионирането ви?”

А вие, драги другари пенсионери, защо не се откажете да вземате всеки месец парите, които ДРУГА ДЪРЖАВА, не тази за която цял живот се борихте, ви дава? Каква комунистическа нравственост притежавате! Че кажете поне една добра дума за държавата, която е демократично милосърдна, да изплаща пенсии на вас, на своите довчерашни гробокопачи.

====================================

Тяхната милиционерска мама да е .... баскетболистка!



Тагове:   idealist,   gikotev,   bojinkata,   zaprehoda,   zlika,   koshava,   4ervenaarmia,   ivanbaichev1878,


Гласувай:
2



1. dobronameren - Две седмици ги чакам тези милиционери да се обадят, да възразят, да напишат, че не е вярно това, което съм написал тук
21.07.2017 11:39
И две години да ги чакам, няма да се обадят. Това ми напомни един стар виц с който ги поздравявам:
Бащата на Иванчо се върнал неочаквано от командировка и любовника на майка му на Иванчо, едва сварил да се скрие под леглото в спалнята. Бащата се усетил нещо, но повярвал на жена си, че малко помастурбирала, понеже него го нямало и отишли в кухнята да се изясняват - "не пред детето".
А Иванчо? Иванчо повдигнал завивката на леглото в спалнята и казал на скрития любовник: "Не дишаш, а?! А как дишаше..."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872843
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031