Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2008 21:19 - Пенсионери на почивка
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 2500 Коментари: 1 Гласове:
0



От завчера  целокупният български народ има нова тема за разговор - обещаната от най-социалистическия  министър в правителството почивка за 5000 пенсионери.Това ми напомни за царските чешмички и шадравани, настроени през 2004/2005 година и вероятно съспващи се необгрижвани от никого, едно че хората са потънали в грижи и надали им е до "социални контакти" край тях...Другото - това лято пътувах до родното си село, но вече свикнала с една покъртителна гледка - някога село кипящо от живот - млади хора, дечица - сега е почти безлюдно.Вечер тук-таме свети лампа, а денем от вече рушащи се къщи, като привидения се появяват грохнали старци и старици.Лете все пак има млад народ - отпускари, деца във ваканция - но зиме гледката е още по-потресаваща.Тези хора ли да поддържат чешмичките, или социалните контакти?
 Та за почивките! Идеята на "госпожа- кошницата" - както я нарича опозиционен лидер - е още по-голяма гавра от идеята на сенилния Сакскобурггота и неговата кохорта!Такова безумие не си бе позволявал и Тодор Живков!Още по-голямо безумие вършат българските медии, които тутакси угоднически се впуснаха да "изработват" критерии за подбора на "отпускарите".По-нагъл, по-безсрамен цинизъм българската история не помни!Такава гавра с възрастните достопочтени хора на България е ужасяваща и тя трябва да бъде осъдена, дори заклеймена!Ако има кой!
 Лошото е, че има възрастни хора, които ще се поддат на това изкушение, ако безсрамната социалистка не се осъзнае и вземе та реализира идеята си.Това ще бъдат същите онези пенсионери "активни борци против фашизма и капитализма", които и в миналото почиваха на държавна разноска!Това са същите онези, които вярваха в комунистическата идея, без дори на ум да им мине, че няма дори безплатен обед.
 Другите, които ставаха в ранни зори, работеха на смени при каторжни условия на труд, са съсипани от този труд - със съсипано здраве, с ниски пенсии, нямат сили да пеят в хорове и агитки, да разтягат акордеони в партийните /на БСП/ клубове. Освен от болести, съсипани от мъка по децата си, прокудени в чужбина, много от тези хора ще почиват не в хотелите на Масларова, а...на гробищата около села, край градове!!!!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Зарибяване
04.09.2008 09:06
В горната статия Мира кратко и точно е описала поредната популистка акция на БСП. Ясно е, че първи в списъка на почиващите пенсионери ще бъдат "активните борци против фашизма и капитализма", задължителната поредна привилегия или възнаграждение, но тук виждам и един нов момент - зарибяване на нови гласоподаватели за червената партия.Иначе няма смисъл от акцията.
Иванков
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 474240
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930