Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2008 22:06 - Какво очаквам от политическата 2009 г.
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 1047 Коментари: 0 Гласове:
0



 В навечерието на всяка нова година - искаме ли или не - правим равносметка на изминалата и се опитваме да прогнозираме какво ще ни донесе следващата. Няма да са изключение и тези предпразнични дни - наред с трескавото пазаруване, подготовката за празничната трапеза и подаръците за близките ни обаче се прокрадват не само оптимистичните нотки, но и тревогата пред очертаващата се нова световна икономическа криза, в която България отива вече - за първи път- като полупазарна икономическа сила - най-добре би било да се каже социалистическо- олигархично-хайдушка икономика.Със замрели в началната си фаза реформи, неразградени от социализма структури, със социална аномия /т.е.хаос/ и - което е още по-страшно - духовна криза в напреднал стадий.Освен това - опасност от изпадане от Европейския съюз и международна изолация, невиждана от ерата на "развития" социализъм, след "възродителния процес". Само че сега българските дипломати не могат да отговорят с "Питайте съветския посланик!".
 Пред това през 2008 година българите се бяхме смълчали - едните от неверие, че думите ще могат да променят нещо, изпаднали отново в духовна емиграция, както през времето на същия този "развит" социализъм, другите вторачили се в идоли, лъжливи проповедници, гледачки /впрочем и екстрасенсите загубиха своите хвалители/ и най вече в Парата, по-точно в Парите, без да съзнават колко ефимерни са и те...Мълчахме слисани пред наглостта на управляващите, гаврещи се чрез една дама с фамилия Масларова с нашите възрастни родители и болни близки...Чрез прогласения за най-велик български политик Ахмед Доган - иначе агент ...Мълчахме слисани пред нечленоразделните реплики на царя - дребен бизнесмен, пред тодорживковите клишета на Серго.И вероятно много от нас са се питали: Боже, в кои времена живеем.
 И тази година много български семейства бяха почернени от нелепи нещастия - железопътни катастрофи, пожари, с нищо непредизвикана агресия, стребли и прочие патаклами.
 Затова ще разберете защо имам толкова малки очаквания към 2009 година...
 Към управляващите нямам очаквания. Всъщност имам едно -дали ще имат наглостта да поискат втори мандат и с какви аргументи ще ни убеждават да гласуваме за тях!Иначе те станаха прозаично прогнозируеми - спотйват се, отказват всякакъв диалог с общността, и си обитават своята действителност.
 Исканията ми са към опозицията.Особено към тази, която се определя като дясна.Да вземе, че да се размагьоса от Синдрома Костов, да го размагьоса и него от бремето - вече близо осем години да е виновен за всичко, вече осем години да е пречка за всичко - вярно и невярно.Да вземат тези партии да намерят своята ниша в българската публичност, в политическия сектор, да си намерят лицето, ако щат - лицата - и най-сетне да се започнат да продуцират идеи и политика за излизане от това тресавище, в което лицето Симеон Сакскобругготски - а не Костов - ги натресе през 2001 година.
 Очаквам през 2009 година ни, целокупните българи и целокупна България, да поеме пътя към Рациото и нормалността - да започнем да си уважаваме лекарите, учителите, адвокатите, икономистите, мениджърите, предприемачите и търговците...Макар че - не може да се отрече - между тях има всякакви лекари, учители, адвокати, икономисти, мениджъри, предприемачи - включително и коромпирани, включително и некадърни. Те, от своя страна, да проявят целия си професионализъм и отговорност и съвест, за да помогнат на общността ни да се пребори с трудностите, за които не бяхме подготвени - и нямаше как да бъдем подготвени.
 Към възрастното поколение на България имам очакването да призове децата си от чужбина и ръка за ръка да започнем да променяме не само облика, но манталитета и духа на България.Пиша "Да започнем"...
 Очаквам българските деца да са по-весели - тъжните им очички и лица са нашата най-голяма вина...Нека ги върнем в класните стаи от бистра и кафенета, където вероятно никой не знае при какви условия и унижения се трудят.Нека им помогнем да се освободят от агресията - която никога не е безпричинна - от отчаянието, от опасността да бъдат превърнати в сива маса, лесна за манипулиране.
 Очаквам младите, образовани, добре платени хора на добри позиции в чуждестранни и български компании да не гледат отстрани  - самодоволно, че са се уредили лично - и да се включат в публичния живот, за да го променят.
 Въобще:
 Очаквам заедно да започнем нормализацията на България.
 Но - това след празниците!Затова на всички желая
 ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
 УСПЕШНА, ЩАСТЛИВА И ЗДРАВА 2009 ГОДИНА!


Тагове:   Какво,   Очаквам,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 473102
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031