Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2009 12:55 - Подводните камъни на дясното обединение
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 4106 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Започна се...Започна се политическото чалгаджийско мърсуване и словоблудство.
  В предстоящите избори има вероятност да покажем, че сме се отдалечили не само от европейската политическа култура и принципи, но дори от това, от което тръгнахме преди 20 години.Ентусиазмът се е заменил с ропот срещу всички и всичко. Желанието за промяна е проиграно - дано да не е безвъзвратно.Много фактори - вън и вътре в десницата - съсипаха този ентусиазъм и това желание.Но точно в този исторически момент мобилизацията е жизнено важна, защото е заложена на карта не просто съдбата на десните партии, лидери, но преди всичко съдбата на България.Защото в момента нагазваме не само в икономическа, не само в политическа криза, но в кризата на държавността, в криза на общността, но в криза на публичността въобще.Тук бих искала да напомня това, което преди време каза видният български историк професор Георги Бакалов:Никога не е късно един народ, една държава да изчезнат!Дано да не бъдем свидетели на това унижение, както и на унижението да бъдем първите изхвърлени позорно от Европейския съюз.За да се случи това десните избиратели следва да се мобилизират, да парират опитите на прокомунистическата пропаганда и агентура да руинира  дясното прострастранство.Да не вярват на новите пророци на дясното.На първо място, към това са призвани десните партии.
  Знае се, че българинът излиза на действие, когато са засегнати неговите икономически интереси и когато е застрашен хлябът му.Но тази икономическа криза, която за България ще има съсипителен ефект ще се прояви през есента и зимата в нечувани мащаби.Когато на власт ще е следващото правителство и парламентарно мнозинство.И следващата опозиция.Така че еднакво е опасно в Народното събрание да има слаби, некомпетентни управляващи, така и слаба, некомпетентна опозиция и -което е още по-лошо - настроена колаборационистки.Така че десните партии трябва да подберат в листите най-компетентните си специалисти - преди всичко юристи, специалисти по национална сигурност, местно самоуправление, медици, работещи в образованието, в сферата на социалната дейност.Никой от номинираните не трябва да бъде изпращан там заради партийното си послушание. Ако няма такива кадри, трябва да бъдат намерени  сред гражданското общество - хора, които гравитират около десните партии и такива, които изповядат демократични ценности и идеи.Тези хора с конкретното си говорене, с конкретната си дейност трябва да поставят управляващите в положение на кръгова отбрана и да не позволяват България да бъде доведена до банкрут.
  По-изявена в момента е другата криза - кризата на държавността.МВР в момента се намира във вътрешна парализа и съзерцава безмълвно и безпомощно убийства, отвличания, посегателства към имущество, поругаване на чест.За правосъдната система не ми се и говори...Тежко ударена от скандали е и данъчната система.
    Още по-тежка е кризата на публичността.Българските медии са главният виновник за нея...Те така омерзиха и отвратиха хората, че те отказват да се информират от тях. От там следва неинформирано мислене, неинформирано поведение.На българите са натрапвани - меко казано - съмнителни публични личности и вип-персони.Стигна се дотам цял един град - Хасково - повярва на астролог, а не на науката, на разума.Българинът не вярва на никого.Ето защо като започват кампанията за изборите десните партии трябва да забравят политологичните термини и да заговорят на хората на достъпен за тях език, при това лишен от популизъм, лъжливи и неизпълними обещания.
 Освен това включените в листите кандидати на десните партии трябва да заработят като един екип, да съгласуват говоренето си, да не интригантстват един срещу друг.
Да бъде спряно ваденето на "скелети от гардероба"...Независимо от минало, от настоящи различия избирателите на отделните партии трябва да проявят взаимно зачитане на своята политическа идентичност.Да бъде разграничавана градивната критика от клеветничеството и недоброномареното руиниране на крехкото дясно единство.
 Има какво да се каже и за щабовете.Те трябва да заработят като единни екипи - без прехвърляне на отговорности, без взаимни обвинения за несвършена работа. За това ще си говорим след изборите.Сега всеки, който доброволно е поел ангажименти към кампанията да ги свърши по най-добрия начин, в най-голяма степен.Предстоят ни най-тежките избори от началото на прехода.
 Това, което засяга всички - кандидати, лидери, участници в кампанията, редови членове и симпатизанти -обаче е, че трябва да се освободим от усещането, че сме обречени да бъдем жертва.Ние сме обречени да бъдем победители.
 Демократичната общност отстъпи на олигархията много територия - трябва да си отвоюваме обратно!

 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stir - . . . Харесва ми това, което каза за ...
01.05.2009 15:14
...

Харесва ми това, което каза за кръговата отбрана.
цитирай
2. lambo - Артилерийската канонада срещу СДС/ДСБ и Напред
01.05.2009 21:21
идва от едно и също място -
Съвета за национална сигурност на Турция

Генералите там (те всички са масони с големи степени) виждат вече реалната възможност, чрез серГЕЙ, Сидер и Яни да превземата цялата българска държава, на тези избори ...
цитирай
3. анонимен - слаба ракия
02.05.2009 09:36
Чета и си викам, че то, съзнанието, даже на пишещите е промито. Каква скука, преповтаряне на познати и писани неща през годините, които се представят за откритие в областта на демокрацията, която така и не дойде в България... Ето, и така се помага на БСП за пълното сриване на България... А колкото до така наречените демократи, та те се ръководят от лица от КГБ или ДС... Журналистките в критична възраст нека да не тренират немощта си с плагиатство и открития, че вятърът духа или че водата мокри...
цитирай
4. анонимен - ала бала
02.05.2009 11:22
"Никой от номинираните не трябва да бъде изпращан там заради партийното си послушание." Брей! Ами как е изпращан? Хем и да няма ваденето на "скелети от гардероба". Пълно противоречие с действителността - скелетите от гардероба са партийните послушници. :) А Георги Бакалов май беше някакъв агент. :)
цитирай
5. miraclio - Реших да одобря
02.05.2009 12:09
Реших да одобря горните коментари като внеса следните уточнения:
1.Прочетете внимателно това, което пиша в профила си като професия - не съм журналистка...Забележката за възрастта оставям на Вашата кавалерска съвест.
2.Нямам намерение нито да промивам мозъци, нито да ви обиждам на тази тема - чии мозък е по-промит.Реших да синтезирам какви подводни камъни има пред предстоящата кампания на десните сили.
3.На втория анонимен:Професор Георги Бакалов не е бил агент - твърдението Ви- ако не е неточност- е КЛЕВЕТА.Той е една от жертвите на режима, бил е само член на БКП - на президентските избори той беше номиниран от СДС, но сам оттегли кандидатурата си.
Но той е ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ ИСТОРИК - ГОРДОСТ ЗА ИСТОРИЧЕСКАТА НИ НАУКА, ЗА КОЕТО - КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТ МУ СЕ ПРЕКЛАНЯМ ДОЗЕМИ!
И сега за коментарите в блога ми:Блогът е личното пространство на един блогър в мрежата - т.е. моят блог е моето лично пространство...Затова в бъдеще си запазвам правото да филтрирам подобни коментари!
цитирай
6. анонимен - Вторият съм
02.05.2009 18:53
Разбира се, че е лично пространство.

А за Г. Бакалов се извинявам, обърках го с Г. Фотев.
цитирай
7. buket - Една цел...
03.05.2009 09:49
Една цел не се постига с малки и различни посоки.
Това и децата го знаят.
В една игра е нужно да можеш да усещаш и градиш победа дори с мълчание.
Както при фудбола.
цитирай
8. giorgiocbr - Дори да не вадим скелети от гардероба,
07.05.2009 15:43
Това което се предлага като нови лица е под всякаква критика. Визирам персонално Мартин Димитров, защото откъм ДСБ освен Д.Митов не виждам нови и неопетнени млади хора. Всичко там си е постарому и приказката за новия бардак със старите к-ви си важи с пълна сила.
цитирай
9. miraclio - Щом не са от нашите
07.05.2009 20:56
Отрицанието на българина ще го съсипе."Щом не е от нашите - под всякаква критика е..." Падат ни се мутрите и мутресите, надърниците, дето на две магарета слама не могат да разделят, камо ли държава да управляват!
цитирай
10. giorgiocbr - Хм...
08.05.2009 18:10
Не съм почитател на безпринципното отрицание. А обективната ми преценка относно СДС беше свързана с кандидатурата на Петър Паунов - мъж на място, човек с осанка и присъствие на лидер, и човек със завиден рейтинг постигнат на базата на реални дела, а не на фъфлене и мрънкане по телевизиите.

Ако с "мутра" визирате Бойко Борисов, то значи не сте вие човека който ще ме обвинява в отрицание. Привържениците на ГЕРБ сме силно заинтересовани от силна десница, а Мартин Димитров с нищо не допринася за това.

Надявам се този път да сте ме разбрали правилно.

Желая Ви щастие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 474048
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930