Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2009 11:29 - Предизборна кампания - 2009 г.
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 2329 Коментари: 0 Гласове:
0



 Повод за тези мои размисли е участието ми в набирането на подписи за регистрация на Синята коалиция.
 И друг път съм участвала в такива кампании, но с такова омерзение от политиката, такова отчаяние и такова отчуждение между хората не се бях сблъсквала.Изглежда освен пълното разграждане на гражданското общество, в България е изчезнало обществото като цяло.То се е атомизирало напълно. Хората не се познават, не си говорят, между тях се е настанила ако не омраза, то пълно отсъствие на съпричастност един към друг, на солидарност помежду им.Освен това цари пълно объркване в това, кой кой е в българската политика.Това поставя пред предстоящата изборна кампания множество проблеми, а също така необходимостта от подходи към избирателя коренно различни от предишните.
   Разбира се, традиционните форми на предизборната кампания и този път ще бъдат важни  - на концертите, митингите, хепънингите, партиите и кандидатите трябва да артикулират най-общо посланията си, основните положения на партийните програми, да се окуражат както твърдите поддръжници, така също симпатизантите и избирателите, които припознават съответните партии като свои представители в Европейския парламент и Народното събрание.
  Оттам нататък кандидатите за евродепутати и кандидатите за народни представители наистина трябва да влезнат в пряк диалог с избирателите - по площади, пазари , улици.
 Те трябва да имат куража да изслушат хората за грешките, които партиите са допуснали  и в управлението, и в опозиция.След това да обяснят защо спрените още от 2001 година реформи трябва да бъдат продължени.Това обяснениеи трябва да бъде конкретно и ясно, без популизъм и заиграване с надеждите на хората.Особеността на тази предизборна кампания е, че на хората трябва да бъде казано много ясно, че реално икономическата криза в България ще се разрази с цялата си мощ през есента и зимата и тогава повече от всякога на България ще бъде необходимо парламентарно мнозинство, правителство и представители в Еврапейския парламент, които не просто да обещаят, а да знаят как да изведат страната от кризата.
 За да бъде въздействаща тази кампания в нея трябва да вземат участие хората на изкуството, чрез средствата на изкуството.
  Много вниметелно трябва да се прокара разделителната линия между изборите за депутати в Европейския парламент и да се внимава кандидатите за народни представители в новото Народно събрание да не бъдат преекспонирани.


 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 473108
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031