Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2009 13:52 - Костовизъм и антикостовизъм
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 12900 Коментари: 48 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Чета коментарите в сайтове, форуми и  вестници и се чудя в коя година, в какви измерения живея!И вече ми се иска да бягам през девет държави в десета, където хората ще имат - вероятно - по- рационално отношение към политиката, политическите партии и политическите лидери.
 Имам натрапчивото усещане, че съм се върнала в ужасната 2001 година, когато - понесен на крилете на еуфорията на власт дойде Симеон Сакскобурггота. Ужким народен ентусиазъм, пък вечерта на 17 юни  нямаше нито ликуващи знамена по улици и площади, а на сутринта - на 18 юни - в автобусите витаеше чувство на гузност и вина. Какво се случи след това - знаем всички!
 Същото се повтори и през 2005 година - БСП се върна във властта...но пак нямаше радост.
 Днес отново се повтаря същая социалнопсихологически феномен - има ясен победител, но вместо радост, ликуване - дори на привържениците на победилата партия ГЕРБ - има гузни обяснения от рода:Гласувах, за да не се разпилее гласа ми, ако еди коя си партия не влезе в парламента; Гласувах, за да не са на власт турците и комунистите; Знам, че Бойко е мошеник, ама той ги познава най-добре, за да се  пребори с тях ....И т.н.Никой не беше чел програмата на ГЕРБ, не знаеше дори имената на кандидатите, да не говорим, че не познаваше биографията им. И може да се окаже след време, че пак е гласувал за вездесъщите комунисти и техните преображения.Заради това - мъка ми е да го напиша - западният печат открито нарича  ВСИЧКИ БЪЛГАРИ  "неуправляеми аборигени". На фона на албанското ликуване по повод избирането на Демократичната партия на Сали Бериша оставям горните си думи без коментар...
 Всичко това нямаше да се случва, ако ние, българите, имахме към политическия и обществен живот едно по-трезво и здравомислещо отношение.Ако освен историята ние не бяхме затлачили политическия живот с митове и митологеми и не продължавахме митотворчеството на пълни обороти.Един от митовете, които най-много ни пречат, е митът "Костов".Но тъй като съм писала - и тук - доста за него, няма да пиша повече. Болката ми е по-скоро за онези, които - все пак 41 % от - народа упълномощи да ни управляват.Макар целенасочено, съзнателно да съм гласувала "за Костов", не ми се иска посоченият за пореден министър-председател да се провали. Защото ще провали поредните ни години живот, отредени от Господ Бог! Най- добре за нас ще бъде, ако се опита да се размагьоса от Костов - или да реши да управлява заедно с реалния, а не митичния Костов.Но да избере ясно!Да каже ясно и членоразделно. Да даде най-доброто от себе си, да наложи ако трябва собствен стил.Да не се оправдава с Костов - защото реалния Костов е само : редови депутат от опозицията, съпредседател на Синята коалиция,с 15 депутати, лидер на "малката и незначителна" партия ДСБ!Какво толкова!
 А ти уважаеми "народе" вземи да си примониш следното:
1. От 2001- до 2005 година управлява лицето Симеон Борисов Сакскобурггота + лицето Ахмед Демир Доган.С БСП в задния двор, а не СДС...Лицето Бригадир Аспарухов беше дясната ръка на бившият престолонаследник и несъстоял се Цар...А не Иван Йорданов Костов!
2.От 2005 до 5 юли 2009 година управлява лицето Сергей Дмитриевич Станишев /нали така, другарко Цецке, нали така го прочете?/ в съслужение отново с лицето Ахмед Демир Доган и бившия престолонаследник и несъстоял се цар Симеон Борисов Сакскобурггота!!!Къде го тук Иван Йорданов Костов?
3. Оттук насетне ,Народе мой, главният отговорник на държавата, "началник на режима"/цитирам професор Илбер Ортайълъ - казано за Т.Живков/ се нарича Бойко Методиев Борисов.
 Лицето Иван Йорданов Костов е само редови депутат от опозицията, съпредседател на Синята коалиция, лидер на малката партия ДСБ и по принуда заставен от Европейската народна партия ,от австрийския бакалин Ханс Герд Пьотеринг, да подкрепя Бойко......



Гласувай:
5



1. анонимен - да вдигнем паметник на Костов то...
19.07.2009 14:51
да вдигнем паметник на Костов тогава ..

Аз искам да видя депутати, които за начало ще е добре да си стоят по работните места, щото предишното отношение беше цинизъм..
цитирай
2. miraclio - Да съм
19.07.2009 15:02
Да съм написала нещо подобно?Моля не ми приписвайте такива думи.Вдигането паметници приживе е било дело на една друга епоха...На същата "поучителна" епоха обаче е бил присъщ и политическия канибализъм.
Ами аз за тези, които съм ги избирала,знам, че са си по работните места, включително и Костов. Освен това не значи нищо, че може да е непрекъснато на "работното си място" - там той може да присъства телом, но духом да витае на тавана....Може да чете вестник, да спи, да решава кръстословици.Има други важни неща, които един депутат трябва да прави, но това е друг разговор, не този...
цитирай
3. nakom - Абе тъпанари такива
19.07.2009 15:36
ако искате някой да ви чете, пишете с черни букви на бял фон.Кви са тия миши писаници, смешници.
цитирай
4. miraclio - Без коментар!
19.07.2009 15:40
Оставям без коментар това "твърдение" и цивилизовано обръщение!!
цитирай
5. jedi - Чудесен текст!
19.07.2009 16:57
Както съм писал и на други места - най-големите постижения на червените гниди са: "Костов е виновен" и "Всички са маскари".
Така че са прави от чуждия печат за аборигенството. Щом са толкова лесни за манипулация, то утре и Пинко, розовата пантера ще изберат.
Кой ми с*а в гащите? Е, как кой - Костов.
Безумни, червени селяци.
цитирай
6. giorgiocbr - От вас бъка категорична интелигентност!!!
19.07.2009 17:45
Неоспоримо е твърдените ви например:

"Никой не беше чел програмата на ГЕРБ, не знаеше дори имената на кандидатите, да не говорим, че не познаваше биографията им. И може да се окаже след време, че пак е гласувал за вездесъщите комунисти и техните преображения."

Присъщо е за десебе-сектантите да мислят останалите за малоумни, но пък хората не са слепи и за това събрахте такъв "значителен" процент.

Явно до последно наивно сте вярвали че с мизерните 15 депутати държите някакви златни ключове, както каза Мартинчо, но според мен имате ключове само от Трабантчето на Соломон Паси.

Все пак дано в тъмносинята секта надделее разума, а не кариеризма, пък ако има и свестни хора - не се съмнявайте, Бойко Борисов ще ги оцени.

Както вече оцени Евдокия Манева.
цитирай
7. miraclio - Не сте чел
19.07.2009 17:54
Не сте чел финала на постинга ми!А Е. Манева е свободна да постъпва съобразно съвестта си. Жената все пак трябва да живее някак.
"Събраните проценти" пък ще коментирам по следния начин: ТЕ СА ИСТИНСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОДВИГ - ЗАЩОТО СРЕЩУ СИНЯТА КОАЛИЦИЯ БЕШЕ ЦЯЛАТА НЕРАЗГРАДЕНА ТОТАЛИТАРНА МАШИНА, ЦЯЛОТО ДС- ВОЙНСТВО, ЦЯЛОТО ДПС- ВОЙНСТВО...ТО СЕ ВИДЯ ТОЗИ ПЪТ!
Още нещо - безсилен сте да разбиете "тъмносинята секта" както пишете....Какво ви е тогава европейското при тази политическа нетоларантност и отприщена Сталинска злоба????
цитирай
8. анонимен - Бойко е един балон!
19.07.2009 17:55
Намирам коментара ви за много обективен. Сатанизирането и демонизирането на Костов беше умело използвано от предишните прокомунистически правителства.
А че Бойко започна да се прави на цар се вижда и от опитите му да покани човек на РЗС в кабинета. Май историята с Кобурга се повтаря
цитирай
9. анонимен - подкрепям напълно....
19.07.2009 19:40
тезата !
цитирай
10. анонимен - АНГЕЛОВ
19.07.2009 20:06
И аз се чуда коя година сме при положение ,че все още говорим за комунисти и други фантастични никога несъществували същества.Но щом толкова държите да ги наричате така ваша работа, много ми се иска поне веднъж в живота си да видя какво представлява един истински комунист или демократ постоянно слушам за тях и така и все ми бягат.
цитирай
11. miraclio - Ами те самите
19.07.2009 20:20
Имаше доста комунисти, господине...те самите си казваха така:Аз съм комунист, ама истински...Цитирам също така автентични изказвания на хора, които искат да се разграничат от тях...
цитирай
12. miraclio - Няколко
19.07.2009 20:27
Няколко недопуснати коментара изтрих...Признавам си.Защото те са ярка илюстрация на това, което е основната теза на постинга ми - зациклянето на политическата ирационалност...Не ме разбирайте криво, не съм употребила никъде, към никого обидни квалификации.Нито съм адвокат на Костов и хората в Синята коалиция.Това, към което призовавам всички тука четящи е да бъдем внимателни, да не се фиксираме върху Костов, защото той - отчасти - вече е политик на миналото, а да се съсредоточим върху тези, които ще ни управляват. Защото - разгадавайки Костов - ще пропуснем навреме да анализираме действията на същинските управляващи и да пропуснем да отреагираме адеквантно на техните действия...И тука ми идва на ум да попитам критиците на Костов: Защо на времето не му посочихте грешките?
цитирай
13. giorgiocbr - Обидата е тук:
19.07.2009 21:05
"Никой не беше чел програмата на ГЕРБ, не знаеше дори имената на кандидатите, да не говорим, че не познаваше биографията им."

По този начин обявавате 40% от гласувалите за неинформирани глупаци.

Триейки коментарите, показвате слабост и прекъсвате дискусията, което е все пак целта на блог-платформите.

Не ме карайте да съжалявам, че си правя труда да Ви чета и коментирам.
цитирай
14. miraclio - Колко бяха процентите ви
19.07.2009 21:14
Колко бяха процентите ви на изборите за депутати на Европейския парламент? Колко получихте на изборите за национален парламент?
Познавам ваши избиратели, които не могат да дадат смислен и адекватен отговор на въпроси от програмата на ГЕРБ.
Бях свидетел на сблъсък между агитка на БСП и ГЕРБ - хората ви се оказаха с по-леви разбирания и искания от социалистите.Жал ми беше....
цитирай
15. haralanov - Аз гласувах За СИНЯТА КОАЛИЦИЯ
19.07.2009 21:29
Гласувах За СИНЯТА КОАЛИЦИЯ само заради Иван Костов!Единственият български политик,който не легна на Ахмед Доган!Политикът извел България от Кризата след 1997г.За Бойко Борисов...Мога да попитам всеки гласувал за Герб!Беше ли Бойко Борисов Главен секретар на МВР в Правителството на НДСВ и ДПС..?Мутра ли е..?Бил ли е пазвантин на Тодор Живков..?Знаете ли кои са учителите му в Политиката..?
цитирай
16. анонимен - poro
19.07.2009 21:54
Имате много точни разсъждения.Поздравления!
Когато чета реакциите на опонентите Ви,имам усещането,че слушам средностатистически шофьор на такси.Те са много "царски-настроени" и антикостовисти.Сега станаха "бойковисти".
И им е много кофти,когато човек им припомни фактите под №1,2 и 3 в края на статията Ви.
Аз имам претенциите да знам отблизо два-трима от герберските депутати и Ви уверявам,че там ще има "големи изпълнения". Те са от "борческите" среди и са свикнали да налагат себе си със сила.
Не съм убеден,че някой може да им се наложи,бил той Бойко или друг.Много лесно вадят пищова или слагат взрив.Така са създали малки империи по места и не позволяват на никакъв закон да им се бърка.
А народът е казал:
Два остри камъка-брашно не мелят!
цитирай
17. giorgiocbr - С анонимници не споря.
19.07.2009 22:03
Бивш седесар съм и напуснах заради кретените които се лансираха от Раковска 134. Провала на Царя ми беше ясен още като обяви че се връща, жалко че тогава нямах блог.

Въпросите в коментар №14 целят да напиша че процентите ни са били в пъти повече от тези на Синята Коалиция, или просто проверявате общата ми култура?

До Хараланов: Борисов е собственик на охранителната фирма, охранявала Тодор Живков. Беше главен секретар в правителството на НДСВ, за което е получил редица международни награди, както вие много добре знаете. Правителството на ДПС напусна още в началото, след като му беше натрапен министър Румен Петков. Но вие и това много добре знаете.

Защо всъщност питате, и каква е тезата в с тези въпроси?
цитирай
18. miraclio - Искам да посоча
19.07.2009 22:20
Искам да посоча, че след изборите за Европейски парламент, особено след изцепката на Ахмед Доган в Кочан, при вас дойде АНТИДОГАНВОТ - не че са ви убедени поддръжници.И - ако сте склонен да се вслушате - това е опасно, защото след като сме повалили Доган - а не сме сигурни дали и това е така- хората ще поискат други неща...Нали се сещате, какво ще стане като не ги получат? Това е опасно - не само за ГЕРБ, но и за страната!
цитирай
19. анонимен - за Костов или не
19.07.2009 22:22
След години ,когато хората ще са поумнели сигурно ще изучават Костов в учебниците по икономика..как се изправя рухнала държава след разрушаването и от комунистите,как се въвежда валутен борд,как се увеличават заплати 10 пъти ..от 15 на 150 $ ,как се постига силна социална политика на ограбени преди това социални фондове,как се организира и финансира здравна каса,която царя и комунягите след това да оберат и още много други неща,които две правителства след него не успяха да постигнат,а като гледам и това на ББ върви по техния път...Виждма как бойко няма да се коалира с десните и след като закъса с управлението ще се направи на сърдит и ще направи коалиция с комунистите..уж за интересите на държавата..Ще се чудят студентите толкова ли сме били прости,че не сме позволили на един човек който може би единствен знае какво да прави ,да ни изведе от калта, а сме позволили на едни наричаш се цар ,който никога не е работил нищо през живота си,един келеш който също нищо не е управлявал и пристигнал от Русия заедно с един турчин да се подиграват с народа,но като гледам каква неграмотност е налегнала народа чието мнение се формира от жълтите вестници и едно чалга шоу...Абе май верно ще излизи че всеки народ си заслужава управниците !!!
цитирай
20. spock - Срамно е!
19.07.2009 22:37
Срамно е за партия получила почти пълно мнозинство, за лидера и и за привържениците, да изпадат във френетичен страх и истерия още преди да е създаден кабинета. Липсата на експерти личи като въшка на чело, но или егото или зависимостта (или и двете) на Борисов, не му дават да създаде адекватна коалиция с европейския си партньор Синята коалиция. Безобразно е да се звъни тайно на членове на опозицията и да им се обещават тихомълком постове срещу парламентарна подкрепа. Това са хора експерти, не можеш да ги купиш като ромски гласове. Бойко доказа с какъв експертен потенциал разполага - Цецо и Цецка! Това е кощунство, безобразие. Точно месец-два преди вихъра на кризата и безкрайно трудната в социално отношение зима, да се отказва подкрепата от най-експертната група е национално предателство. Ако Борисов не се промени, много бързо, хората няма да му простят и ще последва забвението на царствения си покровител!
цитирай
21. анонимен - уважаема miraclio
19.07.2009 22:54
костов с сигурност не е по лош от подобните му.проблема е че те/т.н. опозиция/не дадоха шанс на тази страна,на този народ да тръгне по що годе нормален път на реформиране и развитие.бкп е на власт и ще бъде още дълго,не въпреки а благодарение на такива като костов,които като псевдоопозиция единствено успешно създадоха алиби,легитимираха понататъшното съществуване на бкп/бсп и мутациите и.попитаите костов какво мисли за лустрацията,за законността на дпс,за външната политика...и сама преценете има ли по удобна "дясна"опозиция на бсп..
цитирай
22. miraclio - Не опозицията, а управляващите
19.07.2009 23:04
Не опозицията, а управляващите СОЦИАЛИСТИ - къде явно къде задкулисно...Спомнете си Конституционен съд, президенти- марксисти, със съмнително минало, служби и т.н. и т.н....Съвсем не искам да оправдавам Костов- той си има своите грешки.Но демокрацията в България винаги е била в КРЪГОВА ОТБРАНА....
цитирай
23. boristodorov56 - Службите - ДС -
20.07.2009 00:00
в тях е заровено кучето.
Откъм техните подмолни дворове смърди.

Всичко действия и факти от настоящия и минал политически живот, които не могат да се обяснят с реални и известни понятия - да се считат да проява на задкулисната власт на ДС.
Кой все още се заблуждава, че такава не съществува?

Не става със селски таабети - да се псува Костов и да се гласува за прокомунисти от всякакъв калибър и сорт. Така само потвърждаваме ниското ниво на електората, а после Костов виновен!

Опониращите на автоката са безсилни пред желязната логика на фактите!

цитирай
24. анонимен - АНГЕЛОВ
20.07.2009 01:41
хора , кво ще кажите да излезнем от тая порочна ляво-дясна парадигма,колко още ще се връзвате на фалшиви спасители били те "социалисти" или разни други там измислени определения.Разберете веднъж за винаги ,че всички са едни и същи таргаши и безродници, сега и Бойко простака ще ни се изреди и ние ще продължаваме да си играем на сини и червени.Това като какъв се определя някакъв политик трябва да ви дава най-малко основания да се придържате към неговите твърдения.Ние буквално боготворим нашите палачи!
цитирай
25. анонимен - жалко!
20.07.2009 08:55
Жалко за България!
Вие всички госпожици,госпожи и господа не знете ли
кой управлява свта?
Всички други са високопоствени слуги!
Мислете и се борете умно!!!,амо мн.умно трябва!
цитирай
26. анонимен - potyrpevsh
20.07.2009 10:06
Очевидно темата "Костов" ще вълнува още поколения. Демон или гений? Нито едното, нито другото. Седесарка съм от създаването на СДС. Не бях доволна от управлението на Костов и гласувах за царя през 2001 година. Нали някога точно СДС искаше монархия. Поради тази причина, а не поради голите обещания на царя се отдръпнах от Костов и гласувах за величеството - най-голямата глупост в живота ми. Костов бил корумпиран - вероятно. Но какво показаха тези след него? Костов взимаше, но и даваше. А при следващите това съотношение непрекъснато растеше по посока на вземането.Какво ли ни чака при ББ? Не съм оптимист. Защото имам впечатление от някои депутати и много членове на ГЕРБ - хора, които са "винаги с таз, която е на власт". Притеснява ме и силното его на бъдещия премиер. Смятам, че то вече доминира.
цитирай
27. анонимен - Sad Bad True ...
20.07.2009 12:09
Както се пее в една любима ми песен - тъжно, но вярно!Всъшност постинга не ме натъжи - с удовлетворение констатирах, че още има мислещи хора.Тъжното е, че са малко онези, които искат да мислят!
цитирай
28. анонимен - i kostov e komunist
20.07.2009 12:27
не см привърженик на нито една партия, но да не забравяме, че и около ДРУГАРЯТКостов и маше кръгове от фирми, че и при него имаше много корумпирани министри - г-н 10 процента например и други подобни, а също и че Костов е бил партиен секретар или нещо подобно в БКП и т.н. и т.н.
P.S. А иначе е вярно и че той успешно изведе България от една наистина тежка криза. Да добър икономист е, но не света вода ненапита.
Колкото до МЕСИЯТА Бойко дано изправи страната на крака, но ................
цитирай
29. miraclio - No comment!
20.07.2009 12:30
На български: Без коментар!!!Тези притчи и митове....
цитирай
30. buket - И Америка е имала проблем като нашия
20.07.2009 12:53
Но започна новото начало със всички, заедно. И без дискусия кой има и няма право да го направи, а чрез практическо управление.
Точно това иска да направи и Бойко, да даде шанс на нацията а не на Костовисти и т. подобни.
Изостанали сте всички от съвремието, а с това си мислене сте просто вредни за държавата.
цитирай
31. miraclio - Само че
20.07.2009 12:59
Само че не виждам къде е диалога? С меморандуми и есемеси не става....
цитирай
32. анонимен - защо ли като чета тук и там Бойко р...
20.07.2009 13:13
защо ли като чета тук и там Бойко решил, Бойко направил Бойко не знам какво си ми идва наум позабравения термин "Култ към личността"???
цитирай
33. анонимен - Гласувах
20.07.2009 14:19
за Бойко за да получа Костов. Съжалявам. Даже и за това Бойко излъга.
цитирай
34. анонимен - В бг политика
20.07.2009 14:39
В българската политика кашата е пълна. Отдавна липсват личности,на които народът да се довери безрезервно. От година-две насам "спасителят" е Бойко Борисов. Няма да гадая какъв ще е резултатът от неговото управление по простата причина че ми е писнало от предизборни обещания и от празни приказки. На пресконференциите след изборите Борисов каза, че от 8 години насам за първи път управлява човек,който се е доказал в политиката. Мисля,че човекът,който се е доказал най-много остава в опозиция точно тези 8 години,години на срам и западък! Да си го кажем направо-над 40% от избирателите в България са необразовани и политичски "сляпи", голяма част от тях подлъгани от една глобална анти-Костовска кампания..Жалко!.
Поздравления за автора(бивша моя учителка)
цитирай
35. анонимен - Политика и или морал
20.07.2009 15:28
Политика и или морал
Българино!
Само преди време, ти хленчеше, че няма за кого да гласуваш.. Сега надигна глава. Намери си за кого да гласуваш.- Добре.
-Защо обаче, по инерция, продължаваш да съскаш срещу Костов? Защото морала и висотата на другите, удрят комплекса ти за малоценност ли?
-Какво лошо има в това да видиш, че в България се зараждат наченките на истински политически морал? Е, за сега, само Иван Костов е носител на такъв тип морал - "да се говори каквото се мисли и да се върши това което се говори".
-Защо това дразни толкова много ушите ти..??
Нормалното е да се приветства всяко добро в оцапания политически живот в България.
Някога СДС беше заслонът, в който номенклатурата се скри от гнева на народа. Като му изпопадаха керемидките Бисеров, Бакърджиев, Софиянски, Юруков, Радонов.. и лъсна отсъствието на политически морал и у хора като Ж.Желев, Бонев, П.Стоянов, СДС/после ОДС/ си получиха оценката на избирателите и заминаха в опозиция / а керемидките - завинаги/.
Те говореха неща, които не мислеха и извършиха дела обратни на думите си.
После, ”някой” докара Царя, със същата цел - да заслони тайната власт на номенклатурата и да си напълни "негово величество" джобовете.
Народът не се усети и гласува за него. "Царя" говореше неща, които не мислеше и извърши неща обратни на говоренето му. Получи си го по най-унизителния начин. Заслужено бе изхвърлен от политиката и историята на България. Завинаги!!!
Така стана и с „Тройната коалиция”. БСП и НДСВ и ДПС крояха тайни замисли, говореха едно а извършиха друго. И си получиха заслуженото.БСП отиде в реанимация за дълго, ДПС отива в инфекциозното, а НДСВ го изпратихме мълчаливо.
Кошлуков беше наказан за същата липса на политически морал. Той правеше благотворителност, за да прави политика..
Останалите зад борда на тези избори – също. Защото на българина му стана ясно, кой е истински и кой е менте.
Синята коалиция сега говорят каквото мислят и бяха наказани за грешките в миналото си, с подкрепа равна на „Вие ще почакате малко.”.
Волен Сидеров говори каквото мисли, но мислите му говорят точно за получените проценти.
Яне Янев получи кредит от избирателите, защото няма по какво да се види дали това което говори е това, което мисли и дали това което казва, че ще прави е това, което е говорил.
Страхотно мъдър е българския избирател!
Сега пусна във властта Бойко Борисов. И неговият ГЕРБ получи кредит на доверие. Критерият, по който ще бъде оценяван от избирателите е пак този: - дали се говори каквото се мисли и дали се върши това, което се е говорило от Борисов и от тази партия.
Ако се размине с този минимум, за наличие на политически морал, политическата кариера на Борисов ще е много кратка, а Борисов и ГЕРБ ще имат съдбата на политическите ментета до тук.
Защото на тези избори, освен всичко друго, българския народ показа, че е платил с лихвите цената на мирния преход и от тук нататък всеки политик и политика ще получава това което заслужава. Включително и развалени яйца и нещо по-твърдо по главите си. Страхът от брадвите го няма. Тоест, няма го и страхът от палките и хватките на полицията и мутрите. Сега сме на чисто -пито платено.
Голямата победа за българската демокрация е , че най-после бе дефиниран образът на моралната и неморалната политика и физиономията на моралния политик и на политическия мошеник.
За неудоволствие на мнозина, Иван Костов е старият политик с морал.
Възрастта му няма значение.
Колкото и да се дразнят някои, той е огледалото в което се и ще се оглежда всеки, който от тук нататък помисли да прави политика.
Процентите на партията му сега нямат никакво значение.
Колкото повече действуващите политици и държавни мъже се отдалечават от стандарта „Костов”, толкова по-бързо ще изхвърчат от политическата сцена. И толкова повече ще расте подкрепата и процентите на водената от Костов или за придържаща се към зададения от Костов стандарт за политически морал, политическа формация.
Това е нещото, което вбесява и плаши ментетата.
Страхът от появата на морал в политиката!
А , че носителят на такъв морал се казва Иван Костов, е само подробност.
Можеше да се нарича Станишев или Сакскобурготски, или Доган, или Кошлуков, но не би...
Би могъл да се нарича и Бойко Борисов.
Аз истински си пожелавам това.
цитирай
36. анонимен - Поздравления за тази публикация
20.07.2009 18:12
Със съжаление и констатирам,че албанския народ се оказа по-разумен и мъдър от българския.И в Албания наскоро имаше избори, които бяха спечелини за втори мандат от тяхната традиционна дясна партия , начело със Сали Бериша, който е аналог на нашия Костов.Албанците запазиха двуполюсния политически модел и никога не са гласували за "спасители " от рода на царя, Жорж Ганчев и Бойко.Страната се развива с бързи темпове, има политическа стабилност, която привлича големи инвестиции от чужбина , по население вече ни изпревари.През 60-те години на хх век, те бяха 2 милиона, а ние 8 милиона.Сега те са 4 милиона в Албания, 2 милиона в Косово, 1 милион в Македония и още един из чужбина, общо повече от 8 милиона.Ние сме, има няма, вече 7 милиона.
Българинът е дълбоко комплексиран човек и това се дължи на неговото неоправдано с нищо русофилство.То ще ни погуби като народ.Албанците нямат този проблем.Те са горда и независима нация.Това им дава стимул за напредък и възход.
цитирай
37. анонимен - Гражданина Кейн
21.07.2009 01:26
Обичам да мразя някой !!!
Това е мотото на днешния българин.
А ние като нация сме такива, че преценяваме хората на визулално и на вербално ниво...което е тъжно, много тъжно, а не според идеите и принципите...
Някой подхвърли, че Костов е Костов любимия заподозрян и "тъмен субект", като това насочи критичната маса към него - МОЛЯ ВИ СЕ, тук прозира почерка на бившата ДС !!!
Моите уважения към Сл.Трифонов, но само като водещ и шоумен е добър, не става нито за политик, нито за бизнесмен - това го доказват няколко публикации, но именно той клатеше лодката след крехкия преход след промените през 1997-ма година и беше махнат от национален ефир, за да се появи в частния по късно...
Сега какво? Критичната маса обича да вярва в чудеса и тоне бяха царе, тройни коалиции и т.н. и затова днес имаме Б.Борисов. Е, каквото такова ще кажат някои, но не е точно така.
ГЕРБ и Синята коалиция са посестрими партии в Европарламента и се очаква да бъдат и такива във Българския парламент. И какъв проблема?
Един меморандум не бил подкрепен, а има изготвена декларация?
По солиден документ от декларацията има ли?
Меморандума се равнява на един е-маил в който, например аз Ви приканвам да свършите нещо съществено между другото :)
Моите уважения към господата и дамите от ГЕРБ, но нека малко да вникнат и да се научат на парламентаризъм и няма да е излишно.
Знам, ще кажат някои, те имат парламентаристи в Евросъюза, е имам новина за Вас драги мои, в Европарламента щеш не щеш присъстваш на всички заседания, чакаш си кротко реда за твоя парламентарен въпрос и чак като дойде времето да се разгледа, стискаш палци да има кворум - иначе кауза пердута :)
Да аз съм твърд Косто вист и гласувах за него и това едва ли ще се промени скоро !!!
Но нека, нека дадем стоте дни на новото правителство на Бойко Борисов, каквото и да е то, пък после ще му мислим !!!
Нека Европа види, че тук има не само критична маса !
цитирай
38. анонимен - Ани Права сте
21.07.2009 13:10
Споделям голяма част от казаното, но ми се струва преувеличен страха от егото на Б. Борисов.
Важно е какъв е сега! Какво показва, какво ше направи за България!
Аз бих искала хората да е обединяват, правейки добро на страната си, независимо от политическите си пристрастия!

Нека пожелаем успех на новото българско правителство и по-добър живот за изстрадалия ни народ!
цитирай
39. анонимен - OK,
21.07.2009 13:23
Донякъде съм съгласен с "Гражданина Кейн",обаче много ми се ще да не ни е постоянно действащ меракът "...Европа да види...".Те/в Европа/са видели,споделили,понатиснали...и? Не е възможно с ББ/т.е.Вальо Златев/да се поевропейчим,малко поне!
Иде ми да плача,като си представя ББ+ВЗ! и тия двоицата са в ЕВРОПЕЙСКАТА НАР.ПАРТИЯ!!!Правец наистина дава "гении"... Не ми е хубаво!
цитирай
40. анонимен - СВЕТЪТ Е ХУБАВ, СВЕТЪТ Е ЧУДЕСЕН!
21.07.2009 16:02
Припомнете си тази песничка и се усмихнете, защото светът има нужда от НАШАТА песен!

Ако ревем и се вайкаме нищо добро няма да се случи!

С любов в сърцата си да се учим да живеем!

А към заклетите крадци и подобни твари - казано е :
Прости им Боже, защото те не знаят какво вършат!

И с усмивка да продължим...!
цитирай
41. анонимен - Грешката на сините
21.07.2009 16:03
Мисля си, че демонизирането или обратното, издигането в култ, на Костов е последица от цялостното развитие на сините от 2000г. насам.
Костов нито е месия, нито пък велик икономист или управляващ - той просто се случи министър председател от 1997 до 2001 и като такъв стана символ на това управление (както Луканов, Беров, Виденов, царя и Станишев). Факт е, че по тази причина той няма как да не е месия за тези сини привърженици, които страдат за неуспехите на синята партия вече близо десетилетие. Костов е "доброто старо време" и то не за друго, а защото просто няма друг. От друга страна Костов също така нанесе последния удар върху започналото вече разпада си СДС - това не могат да му простят останалите сини привърженици. С каква цел точно го е направил - само той си знае.
Така или иначе аз например не го харесвам (не че не гласувах за сините и лично за него мажоритарно) по една причина - не е в крак с времето. Или това, или пък смята народонаселението за глупаво. Не може да градиш дясно-ориентирана партия като антитеза на нещо. Или поне вече не - не е достатъчно. Ако до 2000 г. се ядваше "Ние сме против комунистите, значи сме демократи и десни", то днес това е крайно недостатъчно. А реториката на настоящите сини лидери е почти същата като преди 15 години. И точно за това Костов носи най-голяма отговорност. Никой не може да отрече, че той е политикът с най-голямо влияние в "дясното пространство". Точно негова отговорност беше в годините след 2000 да предефинира СДС (ДСБ или каквото там е) от антикомунистическа на истинска дясна партия. Не стана така и това, според мен поне, е причина за срива на сините. Съдя по себе си, а и по моите познати. Аман от антикомунизъм. Съмнява ме, че преди избори в Германия в края на 60-те и началото на 70-те основните платформи на партиите са били - "ние сме против нацизма". Да не говорим, че как точно привличаш нови млади привърженици като си анти на нещо, което те не познават?
Друга последица от това дефиниране на сините като анти е и фактът, че това води до тотално отричане на всичко, което е свързано по някакъв начин с БСП или нечие друго управление. И се говорят пълни глупости, което лично мен като избирател ме дразни сериозно.
Как точно последните две управления са пълен провал? С годишния ръст на БВП с по средно 6% за периода ли? Или с намалените данъци? Не ми се връзва нещо. Нямам нищо против да излязат Костов и Мартин и да кажат "ОК, постараха се предишните управляващи, имаше икономически ръст, намалиха данъците, но това не е достатъчно. Все пак не можем да очакваме чудеса от социалисти. Ние бихме могли да направим повече. И ще направим повече." Ама да ми обясняват, че държавата предните 8 години е вървяла към разруха - това не го приемам.
P.S. Илюзия е, според мен, че "само Костов може да ни оправи". Поне като икономист ми се струва, че е поизпуснал развитието на науката последните години. Това си е мое мнение де.
цитирай
42. анонимен - антикостовист
21.07.2009 16:05
Обръщам се към авторката и към съфорумците. Костов е човекът извършил "прехода" към пазарна икономика. Като финансов министър и после премиер. Как стана това - прочетете "планът ран-ът". Има го публикуван без коментари в нет-а. Прочитът на този "исторически" за България документ ще ви даде отговор на въпросите какво (не)се случи през периода 1989-2001. Защо икономиката на страната функционира по американски(пълно раздържавяване и ненамеса на държавата в икономиката), а не по европейски модел. Ние платихме "цената" на прехода - 1,5 млн. българи в чужбина, което е страшен грях на плещите на Костов. Четете - отговорите са там...
цитирай
43. miraclio - "Аз, долуподписаният..."
21.07.2009 16:48
"И още нещо-прочутото масово демонизиране на Костов.Доколкото има някакви, обективни основания в поведението и характера му, то крещящо ги е надхвърлило, образът е забравил прототипа си и се гради отляво и отдясно като огромен политически фалшификат.Да изтъкваш Костов като причина за всички проблеми в държавата, и на опозицията, отдавна е открит отказ да търсиш причината. Или поне най-популярният начин да подмениш дебата.Като проблемът за корупцията, например.Той беше въведен в публично обръщение през мандата на Костов, но не за да бъде спряна корупцията, а за да бъде свален Костов и други да се възползват от благата и. ..."

Георги Лозанов, вестник Народна култура, 26 юни 2009 г...
цитирай
44. анонимен - Докато за народа Костов е виновен за ...
21.07.2009 16:49
Докато за народа Костов е виновен за всичко в тази държава,България няма да се оправи.Дано по скоро .като народ .разберем истинските причини за нашия хал
цитирай
45. анонимен - Западните медии
21.07.2009 17:07
За западните медии управляем народ е този, който гласува за партии посочени от западни "фондации" и политици. Изобщо не ми пука какво пишат, защото те първо да гледат в своята паница - що политически скандали гръмнаха напоследък на Запад. Не ме интересува какво мислят западняците за нас, а какво ще правят тези, които сме избрали (в т.ч. и Синята коалиция, която има с 10% по-малко гласове спрямо предишните избори). Сините вместо да се правят на голямата работа (макар че гласувах за тях!) да вземат да си изчистят Авгиевите обори и да си преброят електората (няма да им е трудно:() и да помислят защо не могат да привлекат нито младите, нито демократично мислещите хора. С Надка, Мартично, Найденчо, а да не говорим за Мозер, Върбанов и сие не можеш да правиш реформи.
цитирай
46. raylight - Костов е велик!
22.07.2009 09:50
Това е положението, другари ;)
цитирай
47. анонимен - Към анонимен 45
22.07.2009 14:01
Не сте гласували за Синята коалиция на нито един от двата избора - десният човек не се изразява така...
Авгиевите обори си почистихме още през 2000, ама Сергиевите как ще почистят - сигурно с пинцет и памуче...
Браво на автора! За жалост, ще се окаже пророк, колкото и да не му се иска... "Никой не беше чел програмата на ГЕРБ, не знаеше дори имената на кандидатите, да не говорим, че не познаваше биографията им. И може да се окаже след време, че пак е гласувал за вездесъщите комунисти и техните преображения.Заради това - мъка ми е да го напиша - западният печат открито нарича ВСИЧКИ БЪЛГАРИ "неуправляеми аборигени".

Анонимен 45, добре е да помните историята, а не от ден до пладне. На такива разчитат товаришчите, та след Юнак Бойко да ги припознаят като "най-същи европейци".
цитирай
48. kidthunder - Прави за хората това, което искаш те да правят за теб
22.07.2009 14:59
С други думи казано - Бъди честен със себе си, за да бъдат и другите честнис теб.
Скъпа по-горе списваща,
Крайната подкрепа или отхвърляне на нещо или някой не водят в постоянно криволичене в политиката.
Крайните поддръжници на червената идея тотално отхвърлят всичко, което СДС и последващите са направили и обратно. Точно по тази причина в България от край време няма реална опозиция, а само сляпо отхвърляне на всяка идея на власимеюшите в дадения период. Опозицията трябва да коригира грешните решения на управляващите, а не да казва постоянно "видите ли, колко са ни лоши управниците". Проблемът е, че подобни изказвания се правят и пред международните институции. Това ми намирисва не на мисъл за държавата, а на "хайде да ги махнем тези, че да можем и ние да гушнем нещо".
Колкото до управлението на СДС, което Вие така хвалите, нека не заправяме, че преди това просто бяхме стигнали дъното и не беше трудно да се види някакъв напредък още повече с помощтта ва Валутен борд (идеята за което се появи преди правителството на Костов, но на никой преди това не му стискаше да я реализира).
Лично аз не мисля, че за да подкрепи ГЕРБ, Синята коалиция трябва да има свои министри, напротив - трябва да са само ГЕРБ-ери, за да не се казва после ама те другите...
Иначе, напълно съм съгласен, че прекалено много демонизираха Костов (дори повече от Доган, което си е направо тъпо). От друга страна обаче, такива крайни СДС-ари като Вас направо му придават облик на светец. Не той е просто човек.
Аз съм един от онези 40% неграмотници (бях запознат с листите и биографиите на основните кандидати и то не само на ГЕРБ), които избраха ГЕРБ и сега искрено се надявам, че не съм сгрешил.
Призовавам всички високо интелигентни върли СДС-ари да дадат малко време на това правителство и тогава да критикуват, каквото има за критикуване.
Искрено Ваш,
Един млад БЪЛГАРИН с големи очаквания
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 474784
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930