Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2010 14:32 - Трудно ми е да взема страна!
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 1966 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 07.03.2010 14:36


 Наблюдавам разприте между президент Гоце - избран от българскияа народ за такъв - и вицепремиера и  министър на финансите С.Дянков, облечен с доверието на Б.Борисов - също избрани от целокупния български народ за "управляющии синклит". Напмням процентите - 41%.Аз не съм гласувала нито за единия, нито за другия...Гласувах за други хора, но за тях "другите" хора не гласуваха...И тези мои избраници - особено двама от тях - колкото и да са експерти, колкото и да са образовани да УПРАВЛЯВАТ КРИЗИ - ПРИ ТОВА ЕДИНИЯТ Е ДОКАЗАЛ НА ПРАКТИКА, ЧЕ МОЖЕ - колкото и интелектуално - а не чалгаджийски - да подхождат към проблемите, породени от кризата - стоят натикани в кьошето на Народното събрание, всеки техен опит да дадат мнение и препоръка е посрещан с подигравка,вълче виене, кучешки лай.Всеки опит рационално да се подходи към кризата е удавен в ирационално чалгаджийско говорене.Министър-председателят ни се уплаши и - "ни дума, ни вопъл, ни стон"!Отвреме навреме изнамира някакви си безлични "шменти капели", позахапва ги и - край!
 И в "девете страни" нямам вяра.И не съм я имала изначално!Затова омерзението ми не е насочено към тях, а към хората, които ги "облякоха" във власт!Към тези, които видяха колко безгласна буква е Гоце при "своите" и какъв интригант стана, когато му се наложи да управлява с Бойко!
 Към хората, които виждаха - и трябваше да имат сетива за това - празноглавието на Бойко и въпреки това гласуваха за Бойко, за да "гласуват" за Доган!Бойко - който единия ден говори едно, на другия ден - точно обратното! Нима очаквате, че ще отиде докрай и ще прогони Гоце?
 Сега какво? Сега, когато на улицата има 360 000 безработни /ами скритата безработица/? 
 Сега какво ще правим - кризата настъпва срещу дребния и средния бизнес, образование и здравеопазване предават Богу дух, когато хората от Дунавската равнина се давят във вода, когато нова вълна гастарбайтери хуква из чужбината, болниците остават без лекари и сестри /скоро ще дойде ред на учителите/?
 В тази - не знам дали е - битка, все пак съм на страната на С.Дянков...
 Но ви питам, приятели на дясното, дали това трябва да правим - да подкрепяме личност, а не да искаме прозрачност на институциите?
 Да подкрепяме Дянков или да искаме институциите да спрат да интригантстват, а да заработят за овладяването на кризата, за стопирането на безработицата, за подобряването на хала ни...
 Ако безкритично подкрепяме Бойко и сие не е изключено една сутрин - като на 9 юни или някой 19 май да се събудим с някое превратче, направено от...Марин!


Тагове:   криза,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Дааааааааа. Трудно е да се вземе ...
07.03.2010 14:52
Дааааааааа. Трудно е да се вземе страна. Защото омесиха личностните взаимоотношения с институционалните. Нещо, което не биваше да се допуска, и от публикуванта всеизвестна стенограма е явно кой го допусна. А според мен, не е и за уважение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 473051
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031