Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2010 23:01 - Държава за лична употреба
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 3158 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Често сравняват Б.Борисов с Т. Живков и С.Сакскобургготски, нокъм настоящия момент се очертава очевидна разлика - ако Т.Живков управляваше със Съветския съюз и фактически бе превърнал България в негов придатък.При управлението на Кобурга държавата бе овладяна от олигархията, при Тройната коалиция тя беше разпарчетосана между клиентелата на трите партии в коалицията.При управлението на Бойко Борисов България е държава за лична употреба. И то не непременно на министър-председателя.
 Разделението на властите в нея е доведено до абсурд.Парламентът се занимава с дребнотемие.Периодично се правят опити за прокарване на нескопосни лобистки закони.Законодателството е "на парче".Назначенията на отговорни длъжности стават на тъмно, по неизвестни критерии и процедури.това е особено видно от назначенията в здравното министерство.
 Шумно проведените полицейски акции ще се окажат провеждани не за респектирането на престъпността, а защото подполието заплашва Б.Борисов и Ц.Цветанов. Тук нека си спомним какво каза Б.Борисов в навечерието на кметските избори след оттеглянето на Стефан Софиянски...в парламента!!!А той каза:Ако не ме изберат за кмет, ще ме убият! Т.е. укри се в софийското кметство от заплахите на онези, срещу които той - като главен секретар на МВР водеше борба.Акцията в Кърджали също говори за такъв опит.
 Най - обезпокояващо обаче е отношението към избирателите въобще.Вчера един министър - "НА БЪЛГАРИТЕ" - макар и в чужбина не се поколеба да нарече народа си "ШИБАН". Днес той се заплете в оправданията си и вместо да поднесе извинения и заедно с тях  - ОСТАВКАТА СИ - се заплете в сложни езиковоетимологични обяснения, от което прозира високомерие, презрение и подигравка, каквато не си бяха позволявали и комунистичските номенклатурчици.Министър-председателят, който в началото на мандата обяви, че отговаря за всеки член на кабинета, сега безпомощно развя белия байряк!
 Сега наблюдавайте внимателно през чии - или чия - банка ще минават заплатите и плащанията на българските граждани.
 На този БАНТУСТАН на Европейския съюз му се вика Държава за лична употреба.
 


Тагове:   държава,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Браво
07.08.2010 09:53
Браво
цитирай
2. liliyanaandreeva - Абсурдистан
02.10.2010 23:40
Булгаристан
Банановая республика
Чалгаристан
Ориенталски клозет
Това е резултатът от експеримента за прилагане на Азиатските Доктрини върху българите и другите европейски народи.
Най-накрая трябва да отхвърлим окончателно азиатските религии,идеологии и доктрини.
Да остане само: просвета,култура,строителство,градинарство,лека промишленост
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 474814
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930