Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2010 20:31 - Свлачище -2.Режим на тока
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 2188 Коментари: 0 Гласове:
2



  Държавата България продължава да се срива - за разлика от Гърция, която се тресеше от стачки и протести - тихо и безшумно, някак си кротко.Има само "лек шум в системата" - премиерът се хвали с постижения, които нито съм видяла, нито съм усетила.Все се отлагат за близкото бъдеще, за края на мандата.
 В това време Б.Димитров ни нарича "шибан" народ...В.Рашидов премахва безпардонно малкото останали бариери пред простотията и чалгата.
 Здравният министър Ана Мария Борисова се готви да бастиса и последните болници в малките градчета, като по този начин ще подпише присъдите на малкото останали възрастни и млади хора в обезлюдените села и градове - сякаш след ядрена война /опазил ни Бог!/. Заплашват ни - ако се разболеем - освен здравните вноски да си носим електрически печки - освен лекарствата, храната, да плащаме лично на лекарите и сестрите.Ако имаме по-голям проблем - само на Бога трябва да се уповаваме.Просто сме отписани отвсякъде.
 Превозвачите също не са забравени - забранено им беше в горещите дни, в определени часове, да пътуват по определени маршрути. Това, че пропускат срокове, че се разваля продукцията им, че не спазват договорености - не вълнува никого, дори самите тях.Бяха заплашили да протестират - какво се случи, та се отказаха, отложиха протеста.
 Това действие - или бездействие - което ще има дълготрайни последици за българската икономика е сривът на тока по Черноморието и прогласеният днес режим на тока.Това "събитие" окончателно ще съсипе и без това изпадналият в тежко положение туристически бранш.И никакви "мощи", кръстове, реликви и баяния няма да могат да го спасят. И ми е жал не за онези, които чрез хотелите -зикурати  праха и препираха пари, а за онези хотелиери, ресторантьори и търговци, които са в бранша от десетилетия, за които туризмът беше - и може би е - съдба.Десетилетия наред плажовете ще останат пусти, обсебени само от одимените руснаци...
 Ако имаме държава и държавници това, което се случи на черноморския бряг трябва да бъде разследвано и тези хора бъдат изпратени там, където трябва.За да бъде сложен края на усещането, че определени политически и икономически кръгове са взели управлението на ГЕРБ на МЕЗЕ! 
 И да не бутат заедно с управлението и народа по свлачището.Защото някой ден може да им се наложи и те да се окажат там.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 474291
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930