Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 14:48 - И какво от това!?
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 2745 Коментари: 3 Гласове:
3



 Нямах намерение да отбелязвам по специален начин датата 9 септември 1944 г. през 2010 -та, но през целия ден не ми дава мира един въпрос:И КАКВО ОТ ТОВА!?
  Най-напред си зададох именно този въпрос на предизборен дебат в Пловдив преди четири години.Разбира се, те бяха лишени не само от академизъм, но, за голямо съжаление, бяха лишени и от елементарен здрав разум.Двама от кандидатите за кметове все пак изложиха разумни мерки за добруването на града.но сегашният ни градоначалник страхливо отсъстваше, а другите - кресливо размахваха кирливи ризи и удавяха дебата в мръсните води на ирационалното словоблудство.Поздравих кандидата, който ме убеди в това, че може да управлява и директно го попитах:И какво от това!?
  От тогава все това се питам.
  Излязоха разкрития за корупция, за конфликт на интереси, за шуробаджанащина - и какво от това?
 Публикувани бяха списъци с агентите на Държавна сигурност -  и какво от това?!Те са пак на постовете си и ни поучават как да живеем при "демокрацията".Най-перверзното е, че доносниците в медиите продължават да промиват мозъците на младите ни хора със садомазохистка  наслада до степен такава, че дори тези, които отидоха да следват в чужбина не могат да прозрат добрите страни на демокрацията - свободата и възможността да си равен с другите пред  Закона, да реализираш предприемчивост, интелект и талант, да отстояваш правата си - и той най-древните - на собственост, на придвижване...Останалите в България младежи са обхванати не само  от политическа апатия , но и от историческа амнезия....И какво от това!?За какво им е историческа памет?
 За какво им е -например - да са наясно какво е 9 септември 1944г.?Какво значение има дали е преврат, брънка на гражданската война, започнала след 1918 г.?Инспирирана от външни сили, най-вече от Русия?По-лесно им е да запомнят проповедите на "вехтите витии", че това било "част от борбата на европейските антифашистки сили" - като че ли не Хитлер  - националСОЦИАЛИСТЪТ - а Мусолини - ФАШИСТЪТ - е тръгнал да установява световно господство!!! Какво от това, че 9 септември е поредният - четвърти - преврат в българската история - реализиран фактически от човек с професия - превратаджия....Известен е като Кимон Георгиев, участник в ТРИ ПРЕВРАТА!Под дулата на Червената армия, при МИРНА  дори във войната България?Преврат отприщил страховити сили - при което покрай малкото "сухо" е изгоряло много "сурово" - учители, свещеници, чиновници, интелектуалци - четвърто поколение граждани, с европейско образование.
 Какво да кажем на баба Цецка от селото със знаково име - КАЛИЩЕ  на репликата, че тогава имало "ядене, пиене и свирки"?Това ли е смисълът на човешкия живот - яденето и пиенето?
 Имало било всичко?!!!Имаше - салам "кучешка радост"!Един вид сирене, луканка - само домашна /на съседите я откраднаха от терасата, където я бяха оставили да се суши - това за онези, които твърдят, че "тогава нямаше престъпления"!
 И какво от това!? Тези, същите - синовете и дъщерите на баба Цецка - продължават да хленчат не толкова, че сегашните кебапчета са лошави, а че им отнеха привилегията да бъдат "по-равни от равните", отнеха им званието "активен борец против фашизма и капитализма", свързаните с тези звания благини.Днес всеки що-годе предприемчив човек може да живее добре, да пътува свободно...
 Да, обаче...Синовете и дъщерите на баба Цецка са обсебели "баницата" - и хем не я/ не могат да я ядат, хем на другите не я дават...
 Другите се смълчахме...Със садомазохистка наслада гледаме как умира българското село, броим закритите училища и болници, вървим след ковчезите на починалите си близки...И не знаем, че след селата идва ред на соцпанелките да ни гледат с мъртви прозорци, за мутробароковите балдуинови кули не знам....Пък и не ме е грижа за тях!
 И какво от това!?Какво от това, че замитаме проблемите?!Рано или късно те ще изскочат и ще създадат нови проблеми - като в омагьосан кръг.
 А ние ще бягаме не от България - а от българите.Връщат ни от Европа - на бойте се, братя българи, има и други дестинации - Австралия, Нова Зеландия, Папуа Нова Гвинея.Май че там ще ни е най-добре!



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - В селото
09.09.2010 15:20
със знаковото име - КАЛИЩЕ - ТОГАВА ти крадяха луканките от балкона, а СЕГА ти прерязват гърлото, за да ти вземат 100-те лева пенсия. Все престъпления, никаква разлика....така ли?
цитирай
2. miraclio - И за това са виновни!
09.09.2010 15:51
И за това са виновни те!Те проповядваха "класова омраза" към богатите, Павликоморозовци бяха на почит, а не почтените хора.
цитирай
3. kaizer - Да бе, да. за всичко са виновни те. На ...
21.10.2012 05:23
Да бе, да. за всичко са виновни те. На кривата ракета космоса й е виновен.
Тогава имаше два вида салам, но от месо, сега 22 но от соя и отрови. Имаше един вид кисело мляко, но от мляко, а не като сегашното. Имаше 2 вида сирене но от мляко. Нямаше бездомни кучета, нямаше цигански набези...Тогава децата знаеха кои са Ботев и Левски, а сега подражават на Азис и Златките.
Но за всичко са виновни те. Защото толкова ви е акъла. Жалки сте.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 474038
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930