Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2011 08:56 - Черният Август на България
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 1798 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  И тази година месец август беше черен - но особено черен беше за България... Катастрофи - в София двама пешеходци бяха пометени от участници в автогонка, Мотоциклетист летя с над 200 километра в час, други катастрофи - и в столицата, и в страната, отнаха живота на десетки хора, между които и деца. Някои имаха късмета да се разминат на косъм от смъртта - например шофьорът и пътниците от автобуса, който идваше от Испания. Горепосочените произшествия ме впечатлиха най-вече с това, че показаха не само самоубийствен нагон, но и пълно незачитане на "другия", озлоблението и безхаберието за него.Списъкът на трагичните събития може да бъде допълнен - убити и изчезнали деца /слава Богу, впоследствие намерени/, жертви на лекарски грешки, авиопроизшествието - мисля в Приморско.Много смърт в градовете и селата на България.Неслучайно от това лято ще се е запечатала в съзнанието ми страховита гледка от едно старозагорско село - метална автобусна спирка, цялата - отгоре до долу, надлъж и нашир облепена с некролози!И много млади лица! Все едно цялото село е погинало...Селото, в което бях, и то - очевидно богато и заможно в миналото, сега опустяло!
 Знам какви са причините за тази мрачна картина!Икономическата криза, в която е попаднала България е НЕИЗБРОДНА! Т.е. няма брод!Но няколко пъти имах повод да пиша - и тук - по-страшна от икономическата криза е ценностната, културната и нравствената криза, които са на път да станат по-неизбродни и от икономическата. Няма народ по света, който да величае очевадни престъпници, да казва, че са "добри, учтиви момчета"...Няма народ по света, който да живее и умира по един самоубийствен начин - да се дави в алкохол и цигарен дим, наркотици, да се трови с храни и напитки, да се разболява с евтини и некачествени дрехи. Да се задоволява с минималното, със социални помощи.Да не прави нищо, за да отлепи от дъното, на което се намира вече две десетилетия. Няма народ, който с такова настървение мрази другия.И да не мисли, че:
 Няма кой да го лекува - лекарите ни също са възрастни хора - всички, които можаха отидоха в чужбина;
 Няма да има кой да учи децата му....
 Няма кой да работи Майката - Земя....
 Никой не произвежда машини за работа....Списъкът може да бъде продължен!
 Ясни са и виновниците за това състояние - политиците и - ще го кажа ясно - всички медиатори, които така заразиха публичното пространство на България с негативизма и омразата, че  - струва ми се - границата отдавна е премината и връщане назад няма.
 Дано да не съм права! Дано да дочакаме един празничен и ведър месец Август! 


Тагове:   кризи,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 474970
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930