Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2011 20:47 - "Народът" преди изборите
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 1822 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Е, от днес вече имаме и кандидат-президентска двойка от управляващата партия. И така се оформиха основните констелации за "Дондуков" 2.
 Масмедиите усетиха голямата далавера и в надпревара се втурнаха към двойките, а също по градове, градчета, села и паланки да славословят кандидатите и да показват тяхната "връзка с народа".Никога обаче - в условията на 22-годишния преход - политиците не са били толкова далече от болките на хората, колкото днес...както и техните медиатори - жирналистите.
 Кой от тези хора, които претендират за гласа ни, знае истинските ни проблеми? "Дипломатът от кариерата" Калфин ли?Евробюрократката Кунева- Пръмова ли? "Конституционалистът" Семов ли? И Плевнелиев, в устата на когото са само магистралите...Останалите просто не заслужават внимание...
 Калфин - засега - говори само срещу опонентите си от ГЕРБ.Нито дума не сме чули за насъщните проблеми на българите, нищо че в правителствато на Тройната коалиция беше вицепремиер с доста правомощия.
 Бидейки политическо лице - депутат от НДСВ, а след това и еврокомисар, оторизиран да отговаря за правата на потребителите, Меглена Кунева не направи нищо съществено - освен едното говорене - за защита на потребителите, за тяхната организираност и за превръщането на БЪЛГАРИНА - ПОТРЕБИТЕЛ във фактор на българския пазар.
 За гласа на кой българин ще се "състезават" тези хора?
 Българина, който, като стигне до животоспасяваща операция сади...канабис, или разчита на милостинята на монополите.Който влиза в ръкопашен бой за направление от лекаря си!
 Българинът, който се откъсва от родно село, където има къща-палат и който отива в панелена килия, само и само да даде сносно образование на децата си...
 Който всяка вечер сяда пред многотията кабелни е ефирни телевизии, за да бъде облъчван от чалга, простотия, клишета и нахалство;
 Който предпочита евтаназията пред живота;
 Който, като се самоубива, убива ближния си, жена си, децата си;
 Знаят ли тези кандидати за Дондуков 2 колко села са изчезнали, изличени от България?
 Знаят ли, че 130 души умират на ден, дори в един пловдивски квартал за една /1/ седмица починаха десет/10/ души...44-годишни, деца.
 Известно ни е, че тези проблеми са от компетенциите на изполнителната власт. наема ли се обаче един от тези да бъде моралният авторитет, който - в диалог със законодателната, изпълнителната и съдебната власт - да насочи управляващите да ЗАПОЧНАТ да решават тези - а и други -проблеми.Очакваме да ни заговорят на политически, а не на чалгаджийски език...
  Неслучайно написах думата "народ" в кавички....Защото и "народът" е кът вече!!!Но ако иска да не изпадне съмсем до положението на едно племе, дори на род, да вземе да излезе от апатиьята, омерзението, и отчаянието и да вземе съдбата си в свои ръце...Вече го е правил!



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 475146
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930