Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2010 19:19 - 4 февруари 1997 година - ІІІ част
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 1587 Коментари: 0 Гласове:
4



 ....Точно в 18.45 лидерът на СДС Ив.Костов обяви:
- Победа! 
   Това става на тридесетия ден от протестите, на тридесетия поред митинг пред храм-паметника "Св.Александър Невски". Секунди преди това новината се разпространява сред хората и те започнаха в неудържима радост да се прегръщат.
  Иван Костов прочита становището на Консултативния съвет за национална сигурност.
  Лидерите на ОДС също скачаха и се прегръщаха на трибуната под звуците на "Комунизмът си отива".Сълзи се стичат от очите на политици, артисти, музиканти, синдикалисти.И.Костов благодари на президента за усилията му разумът да надделее сред политическите сили.Той отправя специални благодарности към младите, "без които нямаше да стигнем дотук"."Вие помогнахте да спасим нашата България.Нямам повече думи."завършва развълнуваното си изказване И.Костов.
 После всички изпяват "Шуми Марица".Хората се пръсват да празнуват.Премръзвали, изнурени от тридесетдневни протести срещу столетницата.Ликуващото множество заля софийските и особено "Раковски" край централата на СДС.
  В Пловдив втори път се свиква митинг.Вторият път обаче там се веят победни знамена. Разплакани пловдивчани се прегръщат като на голям празник.Извиват се хора.
 Късно през нощта наблюдавам града от единадеситея етаж на блок в ж.к. Тракия. Гледам как потокът коли, камиони потича от и за града...Нормалният живот се завръща отново....


  ПОСЛЕСЛОВ
  Даааа...Отминаха тринадесет години.От тогава се случиха доста неща.
 Правителството на ОДС изпълни целия си мандат, но не всички обещания.Всред изпълнените имаше обаче такива, които направиха пътя на България към пазарната икономика и парламентарната демокрация необратим. Европейски съюз, НАТО, Шенген...
 Имаше хора, които скачаха с нас и ни предадоха...Дори П. Стоянов ни нарече "разбити авари" пред Кобурга...
 Но сега, от дистанцията на изминалото време, следва да се запитаме:
 Бяха ли реалистични очакванията ни тогава? Дали вместо "равен старт" не искахме отново примитивното равенство на комунизма?
 "Те" ни предадоха -разбира се, някои от "тях"...Но не предадохме ли и ние Някои от нашите лидери, предъвквайки с наслада клюките и интригите на ВАЦОВИКИТЕ!
 НЕ ИМ ЛИ ОТПУСНАХМЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО, ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМ ПЕРИМЕТЪР?
 ЩЕ ИМАМЕ ЛИ СИЛИ ДА СИ ГО ОТВОЮВАМЕ?



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 475451
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930