Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2013 01:52 - Европейската народна партия, ГЕРБ и "тяхната" България
Автор: miraclio Категория: Политика   
Прочетен: 3963 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Днес, очаквано, и ГЕРБ реши да проведе своето предизборно събрание. Изказванията на Борисов и Цветанов не бяха никаква изненада - финансовата стабилност - в мизерията - магистралите, лентичките, отстраняването на министри, депутати - това са техните отчети пред "народа"!
  Това, което ме изненада обаче, бяха изказванията на гостите от Европейската народна партия - особено на А. Лопез и Джоузеф Дол. Последния предишния ден зърнах на  снимка - как се вози в една от линиите на софийското метро и се възхищава, че билетът съвсем не бил скъп, ако се има предвид качеството на услугата, което се предлагало на българските граждани. И се възхищава какво чудо са сътворили европейските фондове. Днес нарочно слушах господата и с удивление установих, че те възхваляват господина Борисов -и Цветанов - така, както навремето Леонид Брежнев възхваляваше Тодор  Живков. И захванаха да рисуват една България....При което аз се зачудих аз в нея ли живея или в Сомалия... и - да си призная ми стана гневно, много гневно.
 България била финансово стабилна! Вярно е, но САМО В МИЗЕРИЯТА! Гърците протестират не затова, че "не им дават", а "че им отнемат" от жизнения стандарт! Във финансово стабилна България  САМО ОТ НАЧАЛОТО НА ПРОТЕСТИТЕ СА СЕ ЛИШИЛИ ДОБРОВОЛНО ОТ ЖИВОТ СТОТИЦИ НЕЙНИ ГРАЖДАНИ, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ПОНЕСАТ НЕВЪЗМОЖНОСТТА ДА СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ, ДА СИ ОБСЛУЖВАТ ЗАЕМИТЕ, ДА ЖИВЕЯТ В ДЪЛГОВЕ!!! ДА НЕ МОГАТ ДА ОСИГУРЯТ НА ДЕЦАТА СИ ЕЛЕМЕНТАРНИ ЖИТЕЙСКИ УДОБСТВА!!!! ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ПОНЕСАТ УНИЖЕНИЕТО  ДА СА БЕДНИ!
 ШЕСТИМА ДУШИ СЕ САМОЗАПАЛИХА! ДВЕ СЕМЕЙСТВА СЕ ЗАТРИХА НАПЪЛНО!!! НЕ САМО ОТ БЕЗИЗХОДИЦА, НО И ОТ БЕЗНАДЕЖДНОСТ!
  Министър -председателят на "европейската" партия ГЕРБ обиждаше възрастните си сънародници с презрителното "матр ял" Останалите си сънародници сравняваше с кучета, които трябваше да бъдат държани изкъсо...Съсипа авторитета и престижа на цели професионални съсловия - лекари, учители. Унижи българската журналистика.Назначения, които бяха не само срам за управляващите, но и за нацията.
 Най- абсурдното твърдение на господата обаче беше, че средния и дребния бизнес били процъфтявали...Не са погледнали лицата на работниците, изпращани в принудителен "неплатен" отпуск, опразнените магазини и заведения по централните улици на градовете... неизплатени с месеци заплати...
 Енергийна система, заплашена от колапс
Мъртвите прозорци на къщите - особено в българските села. напълно обезлюдени, само със старци на патриаршеска възраст, лишени от лекарска и стоматологична помощ!
 Образователна и здравна система, заплашваща да се върне в годините отпреди Втората световна война!!! Вместо да призове - по време на мандата си - младите хора към по-високо образование - за да развият високотехнологично селско стопанство, той ги призова да стават...овчари! да изоставят офиси и лаборатории и да отидат да копаят картофи....
 Да не говорим за развилнялата се битова и организирана престъпност... За докрай руинираната съдебна система! за потъпканите права и свободи на гражданите! за последните места във всички класации.  ЗА НЕСЪСТОЯЛИЯ СЕ ШЕНГЕНСКИ ВХОД!
 И за още много други неща...
 На господата от ЕНП трябваше да направи впечатление и друго - ОТСЪСТВИЕТО НА ДРУГИТЕ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ - ЧЛЕНКИ НА ЕНП! Може би е присъствал само представител на СДС, но той с политиката си задминава по популизъм и Борисов!!!
 Това трябва да им подскаже, че има едно няколкостотин хиляди български граждани, които са отчаяни от това, че се потупват само тези "политици", които не че спазват принципите на парламентарната демокрация - защото управляващото мнозинство в Народното събрание бе превърнато в придатък на изпълнителната власт - погазиха принципите на пазарната икономика и я превърнаха в корпоративна. Отчаяни са от това, че принципите на демокрацията са отстъпили пред сметките за запазване на мнозинството на ЕНП в Европейския парламент и комисии...което дава основание на много наши сънародници да кажат:И там е същото!?
 Така Европейската народна партия забравя уроците от Първата и Втората световна война - ЧЕ МИЗЕРИЯТА, ОТЧАЯНИЕТО И УНИЖЕНИЕТО СА ХРАНИТЕЛНА СРЕДА НА ТОТАЛИТАРНИТЕ ИДЕОЛОГИИ И РЕЖИМИ!!!
 Ще се уверите в това като видите КАРТАТА НА ПРОТЕСТИТЕ: Гърция - разтърсена след Втората световна от братоубийствена гражданска война, била в прегръдките на "черните полковници"; Италия - в ръцете на Мусолини; Испания - в ръцете на Франко; Португалия - на Антониу де Уливейра Салазар....
 Нека помислят, когато потупват по рамото попуулисти като Борисов - дали в разгара на глобализацията не подхранват Евроскептицизма...
  



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: miraclio
Категория: Политика
Прочетен: 475180
Постинги: 98
Коментари: 529
Гласове: 1002
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930